23948sdkhjf

Lanxess har kjøpt DSM Elastomers

Lanxess har fullført kjøpet av DSM Elastomers. Konkurransemyndighetene har gitt de nødvendige godkjenninger og transaksjonen er effektiv fra 1. mai 2011. Dermed skaffer Lanxess seg to, nye store anlegg for EPDM-produksjon og en organisasjon med 420 ansatte. Prislapp; 310 millioner euro.
Lanxess betaler altså 310 millioner euro (nesten 2,5 milliarder NOK) for DSM Elastomers, som er elastomervirksomheten til nederlandske DSM NV. Selskapet produserer syntetisk gummi, EPDM eller etylen-propylen-dienpolymerisat, merkenavnet Keltan. Lanxess finansierer kjøpet med eksisterende likviditet og konsernsjef Axel C. Heitmann er svært fornøyd etter at en ny milepæl for vekst er nådd.
– Vi ønsker alle nye medarbeidere velkommen og starter umiddelbart arbeidet med å integrere DSM Elastomers inn i Lanxess-familien, sier Heitmann i en kommentar til overtakelsen.

DSM Elastomers har rundt 420 ansatte over store deler av verden. Hovedkontoret ligger i Sittard-Geleen i Nederland. Her har de også et EPDM-anlegg med en årlig kapasitet på 160 000 tonn. Et produksjonsanlegg med en kapasitet på rundt 40 000 årstonn ligger i Triunfo, Brasil. Lanxess opplyser at selskapet har planer om å overføre sitt HK for EPDM fra dagens plassering i Marl (Tyskland) til Sittard-Geleen.

Lanxess produserer også EPDM ved sine anlegg i Marl, Tyskland og Orange, USA. Det vil være avdelingen for tekniske gummiprodukter (TRP), som er en egen forretningsenhet i Lanxess, som skal stå for salget av de samlede EPDM-produktene fremover, merkenavnene Buna EP og Keltan.

Lanxess AG er en selvstendig datterbedrift i Bayer-konsernet. Selskapet er en betydelig leverandør av spesialkjemikalier med omsetning i 2010 på 7,1 milliarder euro. Det har 14 850 ansatte i 24 land og med 45 produksjonssteder over hele verden. Kjernevirksomheten er utvikling, produksjon og markedsføring av plast, gummi, mellomprodukter og spesialkjemikalier.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.127