23948sdkhjf

KraussMaffei åpner TechCenter - sprøytestøping og reaksjonsprosesser

Det skal være nyskapende, tilby ”skreddersøm” og fremstille helt nye, lette detaljer. Vi snakker om det KraussMaffei kaller TechCenter for integrerte fiberkompositter, beliggende i München, og som ble åpnet 13. mai i år.
KraussMaffei (KM) er ikke mer beskjedne enn at selskapet kaller senteret for verdens mest allsidige TechCenter for lette deler og fiberkompositteknologi. KM har i tilknytning til sine sprøytestøpemaskiner installert flere høyytelses reaksjonsmaskiner for produksjon av fiberkompositter. Alt har fått plass i en renovert hall inne i det eksisterende tekniske senteret. Sammenstillingen av den nye RPM-hallen og sprøytestøpehallen gir unike muligheter for integrert behandling. Det skal gi kundene fysisk nærhet til og samarbeid med KMs sprøytestøpeeksperter og tilby bearbeiding av reaktive materialer for en rekke av tilpassede og prosesspesifikke løsninger.

Maskiner og prosesskompetanse
TechCenteret ble offisielt åpnet av et helt team av KM-ledere. Den nye RPM-hallen, sammen med muligheten for å integrere reaksjonsprosesser med sprøytestøping, er absolutt en spennende plattform. Dette er teknologier KM har markedsført de siste par, tre årene. Nå kan kundene selv bruke senteret og prøve prosessenes mangfold ved eget bruk. – Senteret gir oss muligheten til å identifisere de beste prosessløsninger for kundene i tillegg til å kunne utføre praktiske tester på både prosesser og på produksjon av deler. Selvfølgelig med høyeste nivå av konfidensialitet, sa medlem av KMs teknologistyre, Frank Peters, ved åpningen. RPM-hallen er på 1 900 m2 og inneholder til sammen 11 maskiner for reaksjonsprosesser og andre typer produksjonsprosesser. Blant maskinene står også ett av de største RTM-systemene i verden. Dersom kundene ønsker det, kan de som avslutning undersøke og teste detaljene i selskapets testlab etterpå.

Kompetansedag KM tillater seg også litt selvskryt av de mer enn 15 sprøytestøpemaskinene som står vegg i vegg, med lukkekrefter fra 35 til 40 000 tonn. Til sammen får TechCenteret dermed et gulvareal på rundt 4 000 m2. Selskapet mener de gjennom senteret er i stand til å tilby de fleste prosess- og automatiserte løsninger, eksempelvis SkinForm for å skape høyverdige soft touch-overflate eller prosessen CASE for å legge tetninger eller lime perler til delene direkte etter utstøping. 19. mai i år arrangerer KM for øvrig det som, på godt norsk, kalles Kompetanse Forum. Da kan kunder og interesserte for første gang få besøke det nye TechCenteret i München. Senteret blir utvilsomt et viktig utstillingsvindu for KraussMaffei fremover og for innovative maskiner og effektiv, moderne prosessteknologi.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078