23948sdkhjf

”Smart Plastics” – en konferanse som binder plast og elektronikk tettere sammen

Instrumentpaneler uten kontakter og knapper? Fleksible solceller eller medisinske diagnosesystemer på kreditkortet? Fagkonferansen ”Smart Plastics” skal gi svar. Den avholdes i Linz i Østerrike 7. og 8. juni. I følge arrangøren baner den vei for helt nye løsninger.
Konferansen, som avholdes for første gang, bærer også med seg mottoet ”Plastics meet Electronics” og vil følgelig spille på mulighetene som plastmaterialer og fremstillingsprosesser av ulike slag utgjør for elektronikkindustrien. Kombinasjonen av plastteknologi, mekatronik og design skaper ikke bare nye produktideer, men åpner også for helt nye markeder og muligheter.
Kongressen starter om kvelden den 7. juni med et foredrag av prof. Niyazi Serdar Sariciftci, leder av Instituttet for organiske solceller på Johannes Kepler universitetet i Linz. På dag to følger et heldagsprogram med foredrag samt det som kalles ”Open Innovation Workshop”. Foredragsholderne er Mathew Gardiner (Orobotics AEC-Future Lab), Jaap Lombaers (Holst Centre, Holland), Thomas Müller (Institut for plastteknologi ved Universität Erlangen, Tyskland), Roland Streule (Sefar Holding, Sveits), Dirk W. Pophusen (Bayer Material Science, Tyskland) og Dr. Markus Riester (Maris TechCon).
Know-how fremmes i nettverk Viktigst for initiativtagerne og arrangøren er muligheten for utveksling av viten og for å skape tverrfaglige kontakter. Linz ligger i det som kalles Oberösterreich. Det er det området i verden med flest virksomheter med kunnskap om plast og elektronikk. Dette som har ført til initiativet om konferansen ”Smart Plastics”. Et nettverk er allerede etablert og søkes utvidet gjennom årets arrangement. – Målet vårt er å fremme samarbeid og skape nye verdier og produktutvikling innenfor plast og elektronikk, sier prof. Georg Steinbichler, sjef for teknologiutviklingen hos ENGEL og leder for arrangementet. Han mener mulighetene og utfordringene innenfor området plast og elektronikk krever så forskjellige kunnskaper, at det best kan lykkes gjennom et effektivt nettverk. Prototyper i samarbeid med partnerne Medlemmene av nettverket er i dag Hueck Folien, Schöfer, Stiwa Automation, KEBA, Brands and Friends, ENGEL Østerrike, Plastic Electronic og Formquadrat. Disse selskapene har allerede jobbet sammen om intelligente, elektroniske plastkomponenter. Bl.a. presenterte ENGEL en bilkupé med et ”intelligent betjeningspanel” på selskapets Symposion i 2009. Utviklingspartnere var Schöfer GmbH og Plastic Electronic. Ved en lett berøring av panelets overflate kunne bestemte funksjoner aktiveres. Dette var muliggjort ved hjelp av en folie med berøringssensorer og som i én arbeidsoperasjon sprøytestøpes i termoplast og dekkes med PUR. Til Plastforum sier ENGEL at selskapets store kunnskaper om foliestøping, overflatebehandling og prosessintegrering gjør at selskapet har besluttet å satse og dermed vil spille en aktiv rolle i det unge markedssegmentet for ”Smart Plastics”.
Konferansen finner altså sted 7. og 8. juni i Ars Electronica Center i Linz. Konferansespråket er engelsk.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125