23948sdkhjf

VDMA: Tyske produsenter av plast- og gummimaskiner slår alle rekorder

Tyske produsenter av plast- og gummimaskiner tror nå at de vil oppnå salgsvekst på rundt 18 prosent i år. Omsetningen forventes å ende på rundt 5,8 milliarder euro. På bakgrunn av dette og av hva man ser i ordrebøkene tyder alt på ytterligere vekst som per juni ligger inne med prognoser i underkant av 7 prosents vekst også i 2012.
– Dette betyr at næringen har returnert til toppnivået i 2008, før finanskrisen og vel så det. Dessuten mye raskere enn forventet, sier Ulrich Reifenhäuser, styreleder i VDMA Association, som er bransjeforeningen for de tyske plast- og gummimaskinleverandørene.

Salget til innenlandske kunder er forventet å vokse raskere enn eksportleveransene både i år og neste år. Ulrich Reifenhäuser forklarer den positive situasjonen med den sterke industrielle veksten i Tyskland, der mange firmaer jobber på full kapasitet og nå planlegger investeringer for å kunne øke produksjonen.

De asiatiske markedene er allerede på et høyt nivå. Nye land føyer seg også inn i rekken som nå opplever vekst, inkludert et antall land i Vest-Europa og USA. Etterspørselen fra disse landene for plast- og gummimaskiner har økt i tempo.

I 2011 vil de tyske maskinprodusentene fortsette jobben med å forsvare sin posisjon blant verdenslederne på eksport. Kinesiske konkurrenter brukte finanskrisen godt til å øke produksjonen av maskiner og utstyr og tyskerne skal trolig slite hardt for å gjenerobre tetplassen og toppe markedsandelen på verdensbasis.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078