23948sdkhjf

Varsel om oppsigelser og permitteringer ved Ragasco AS

Hexagon Composites' forretningsområde Ragasco sendte 16. juni ut varsel om oppsigelser av åtte medarbeidere med virkning fra 31. august. Årsaken er lavere etterspørsel enn forventet for høsten og derav avvikling av ett skift i produksjonen. Samtidig ble 17 andre medarbeidere varslet om permitteringer fra 4. august.
I en børsmelding forteller morselskapet Hexagon Composites at oppsigelsene i sin helhet er relatert til avvikling av ett av produksjonsskiftene. Permitteringene, som altså er varslet fra 4. august, skjer i de ulike produksjonsenhetene, administrasjon og støtteapparat.
Bakgrunnen for kapasitetstilpasningen er at ordre- og markedssituasjonen for andre halvdel av 2011 er svakere enn forventet.
Sjefen i Hexagon Composites, Erik Espeset, forteller til nettstedet iMarkedet Xpress at denne tilpasningen til markedet ikke på noen måte er noen hyggelig melding å gi til ansatte. Beslutningen er en konsekvens av den usikkerheten som er i markedet, der ordre og markedssituasjonen for 2. halvdel av 2011 er svakere enn forventet. Derfor skalerer man ned. – Vi må gjøre dette for å ha en sunn bedrift med en sunn økonomi, sier Espeset til iMarkedet Xpress, og forventer at tiltaket vil gi resultateffekter. Ragasco AS har gjennom de siste årene hatt en flott vekst og utvikling og har betydd mye for resultatene i Hexagon Composites. I 2010 sto Ragasco for halve inntjeningen til selskapet, men vil ventelig bidra med en lavere andel i år. I følge Espeset vil 3. kvartal definitivt bli dårligere enn i fjor, mens resultatene for siste halvår 2011 er helt avhengige av om markedet endrer seg utover høsten, om permitteringer trekkes tilbake osv. Erik Espeset tror fortsatt at Ragasco AS har et stort potensial: – Det vi nå ser er en utflating etter den sterke veksten selskapet har hatt. Nå gjør vi bedriften enda mer kostnadseffektiv og forventer at veksten vil komme tilbake. Vi er nemlig fortsatt en vekstbedrift, avslutter Erik Espeset til nettstedet iMarkedet Xpress

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094