23948sdkhjf

Statkraft inngår samarbeid for å gjøre saltkraft kommersielt

Statkraft har inngått avtale med Nitto Denko/Hydranautics om utvikling og levering av membraner for saltkraft. Det er kraft basert på osmose, der man utnytter potensialet mellom ferskvann og sjøvann der elver renner ut i havet.
Statkraft er blant de ledende i Europa innen fornybar energi og sier i en pressemelding at avtalen som er inngått vil akselerere utviklingen av ny, fornybar energi som blir helt sentral for fremtiden. Herunder vil utviklingen av saltkraft kunne bli et betydelig vekstområde.

Statkraft har jobbet med utvikling av saltkraft i mange år og åpnet verdens første prototypanlegg for saltkraft på Hurum i 2009. Membranene er en nøkkelkomponent i saltkraft og avtalen mellom de to selskapene vil akselerere utviklingen av ny fornybar energiteknologi.
I henhold til avtalen skal Nitto Denko/Hydranautics utvikle membraner spesielt for bruk i stor skala i saltkraftverk. Utviklingen av mer effektive membraner skal bidra til at teknologien kan bli konkurransedyktig med andre fornybare energikilder og dermed bidra til å gjøre saltkraft kommersielt interessant.

Kort om aktørene Nitto Denko/Hydranautics er globale ledere innen membranproduksjon og membranteknologi. Nitto Denko er blant Japans ledende materialprodusenter, grunnlagt i 1918. Selskapets styrke ligger i å legge funksjonalitet til ark, filmer og annet materiale ved hjelp av polymersyntese, vedheft og belegging. Hydranautics, med hovedkontor i California, er et heleid datterselskap av Nitto Denko og er en global leder innen produksjon og levering av omvendt osmose- og ultrafiltrasjonsmembraner for avsalting, avløpsrensing og gjenbruk av vann. Nitto Denko har over 31.000 ansatte i 27 land.
Statkraft er Norges og Europas ledende selskap innenfor fornybar energi. Konsernet utvikler og produserer vannkraft, vindkraft, gasskraft og fjernvarme og er en betydelig aktør på de europeiske energibørsene. Statkraft har 3 300 ansatte i mer enn 20 land.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093