23948sdkhjf

INEOS ChlorVinyls har kjøpt Tessenderlos europeiske klorvinylfabrikker

INEOS ChlorVinyls, der INEOS Norge AS inngår, har kjøpt Tessenderlos europeiske PVC-virksomheter og relaterte produkter. Tessenderlo har fabrikker i Belgia, Nederland og Frankrike med til sammen 850 ansatte. Kjøpesummen er oppgitt til 110 millioner euro.
Avtalen ble sluttført 1. august og oppkjøpet styrker posisjonen til INEOS som Europas ledende klorvinylprodusent. Transaksjonen innebærer at INEOS ChlorVinyls har overtatt Tessenderlo-gruppens PVC-aktiviteter inkludert VCM-produksjon. Også produksjonen av kaustisk soda, kaustisk kali og deler av OCD-produksjonen (organiske klorderivater) inngår i transaksjonen. Følgende enheter tilhører nå INEOS: · Produksjonsanlegg for klor-alkali, vinyl- og OCD-produkter i Tessenderlo, Belgia. · Benzylalkoholanlegg i Maastricht, Nederland. · PVC-produksjonen i Beek, Nederland og Mazingarbe, Frankrike. Anleggene som nå har blitt en del av INEOS ChlorVinyls har til sammen rundt 850 ansatte.
Virksomhetene vil nå bli integrert i og drevet av INEOS ChlorVinyls, som er det største forretningsenheten i eierselskapet Kerling Plc. Der i gården mener man at oppkjøpet klart styrker selskapet, bl.a. fordi enhetene er svært moderne og er strategisk plassert i komplementære markeder til INEOS ChlorVinyls eksisterende virksomheter, der altså INEOS Norge AS i Bamble er en av bedriftene.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14