23948sdkhjf

Hexagon Composites gjør det bedre, men Ragasco trekker ned

Hexagon Composites ASA oppnådde i første halvår 2011 en omsetning på 573,7 mill. kroner mot 373,3 millioner på samme tid i fjor. Konsernet fikk doblet sitt driftsresultat før avskrivninger (EBITDA); 91,1 mill. kroner nå mot 45,3 i første halvår 2010. Driftsresultat (EBIT) endte på 53,2 mill. kroner (13,4 i fjor) og resultat før skatt ble på 43,2 mill. kroner (17,3). Dette er en vesentlig forbedring i forhold til 1. halvår i fjor takket være god utvikling for selskapets høytrykksområde, mens LPG-beholdere for tiden sliter og kan bevirke at konserntallene for 2. halvår blir negative.
I en børsmelding i dag peker Hexagon Composites på noen viktige hendelser siden forrige kvartalsrapportering: Lincoln Composites ble tildelt en strategisk viktig kontrakt med EGP i Peru for levering av TITAN moduler til en verdi av 5 millioner amerikanske dollar Selskapet signerte i tillegg kontrakter med to vietnamesiske selskaper om levering av TITAN moduler til Vietnam til en samlet verdi av 3,2 millioner Euro. Det er en fortsatt positiv omsetningsutvikling i Devold AMT. Ragasco varslet om oppsigelser og permitteringer av ansatte som ledd i kapasitetstilpasning på selskapets anlegg på Raufoss.

I en kommentar uttrykker styret at man ikke er tilfreds med resultatet i forretningsområdet Ragasco for første halvår 2011. Det forventes at salget fra dette området også vil svekke seg i andre halvår.

Som også tidligere meddelt har styret iverksatt kapasitetstilpassede tiltak for å rette opp utviklingen i Ragasco. Erik Espeset, konsernsjef i Hexagon Composites uttrykte i augustutgaven av Plastforum at han forventer at utflatingen i etterspørselen etter gassbeholdere er en naturlig følge av langvarig vekst og at veksten vil komme tilbake.Styret varsler likevel markedet om at Hexagon Composites samlet kan forvente et negativt resultat i andre halvår 2011.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.297