23948sdkhjf

Plasto satser på utvidet forskning

Plasto AS har i mange år tilhørt Norges mest utviklingsorienterte plastbearbeidingsbedrifter. Nå går Åndalsnes-selskapet, med 30 årsverk, et skritt videre og engasjerer en forskningssjef, Ole Vidar Lyngstad. Om tre år skal 70 prosent av salget stamme fra FoU-prosjekter!
Daglig leder Lars Stenerud forteller til Plastforum at det er helt nødvendig å satse knallhardt på FoU for å lykkes i et tøft marked. Derfor har Plasto engasjert sivilingeniør Ole Vidar Lyngstad i en nyopprettet stilling som forskningssjef. Ole Vidar kommer fra SINTEF Raufoss Manufacturing AS (SRM) og er utleid til Plasto på åremål. SINTEF Raufoss Manufacturing er et forsknings- og utviklingsselskap med base i industriklynga på Raufoss og med virksomhet i Trondheim og på Møre. Selskapet har som visjon å øke konkurransekraften til vareproduserende industri ved å bidra til smarte materialvalg og optimale produksjonsløsninger, i nært samspill med kundene. – Plasto utvikler produkter, prosesser og formverktøy for kundene. Vi sprøytestøper store og små komponenter i termoplast. Kundene er selskaper innen industrier som møbel, belysning, bildeler, olje og gass, fiske, fangst og oppdrett, sier Stenerud, som påpeker det gode samarbeidet bedriften lenge har hatt nettopp med SINTEFs avdeling på Raufoss.
FoU-prosjekter betyr for øvrig mer og mer og utgjør en viktig portefølje for Plasto AS. Bedriften satser bevisst på å kunne gi kundene unike produktløsninger med utgangspunkt i forskningsbasert innovasjon. Bedriften deltar i BIP-prosjekter, har egne skattefunn-prosjekter og er deltagere i EU-prosjekter. – Den nyengasjerte forskningssjefen vår skal lede disse prosjektene, og være aktiv i å finne fram til nye prosjekter innen Plastos satsingsområder sammen med kundene, sier Lars Stenerud. Han begrunner satsingen med at bedriftens salg gjenspeiler at utviklingsaktiviteter er nødvendig og bærer frukter. Basert på kunnskap fra tidligere FoU-prosjekter er allerede over 40 prosent av omsetningen relatert til slike prosjekter. Om tre år er den forventet å være mer enn 70 prosent!
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078