23948sdkhjf

Devold AMTs produksjon flyttes

Hexagon Composites ASA melder i dag, 9. januar 2012, at det er besluttet å igangsette drøftinger med tillitsvalgte i datterselskapet Devold AMT i den hensikt å flytte gjenværende produksjon av komposittarmeringer i Langevåg til selskapets fabrikk i Litauen. Inntil 26 ansatte vil bli berørt av den foreslåtte nedleggelsen. Hovedkontoret vil fortsatt ligge i Langevåg.
Avgjørelsen skjer på bakgrunn av underskuddet som forretningsområdet har hatt gjennom flere år. Selskapet opplever en positiv omsetningsvekst, men marginene på produktene som selskapet leverer, er ytterligere redusert etter finansuroen de siste årene. Devold AMT er derfor tvunget til å tilpasse kostnadsnivået til markedet som selskapet opererer i.
– Dette er en beklagelig, men nødvendig avgjørelse, sier Kåre Dybvik, administrerende direktør ved Devold AMT. Han peker på at det vil være en betydelig gevinst i å samle all produksjon i Litauen og at bedriften er avhengig av å bedre marginbildet for å kunne snu den negative utviklingen.
Selskapet har som strategi å være markedsleder innen leveranser av komposittarmeringer, og i pressemeldingen sies det at flyttingen er et ledd i posisjoneringen for videre vekst i Europa. Det planlegges også videre utbygging av kapasitet i produksjonsanlegget i Litauen. Med leveranser ut fra Litauen vil en komme nærmere kundene i det europeiske markedet og få en mer effektiv logistikk.
Som en av hovedaktørene i bransjen over 20 år, har Devold AMT opparbeidet seg erfaring og høy kompetanse innen produksjon av komposittarmeringer. Denne kompetansen vil ivaretas videre i selskapet selv om all produksjon samles i Litauen. Hovedkontoret vil fortsatt være lokalisert til Langevåg.
I tillegg til fabrikkene i Langevåg og Litauen, har Devold AMT et datterselskap i North Carolina, USA, som produserer og leverer komposittarmeringer til det amerikanske markedet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062