23948sdkhjf

Storkontrakter til Kongsberg Defence Systems

2011 sluttet sterkt for Kongsberg Defence Systems (KDS) med en godkjent kontrakt på NSM-missiler som samlet beløper seg til en ordreinngang på 712 millioner kroner. Og det nye året tyder også godt. 16. januar meldte KDS at selskapet har fått en kontrakt på kommando- og kontrollsystemer til Sjøforsvarets ubåter av Ula-klassen verdt 200 mill. kroner.

For å ta den siste kontrakten først; Kongsberg-gruppen har inngått kontrakt med Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) for leveranse av det som kalles MSI-90U Mk 2 kommando- og kontrollsystem til Sjøforsvarets Ula-klasse ubåter. Kontrakten har altså en verdi på 200 mill. kroner. I over 40 år har Kongsberg-miljøet levert kommando- og kontrollsystemer til norske, tyske og italienske ubåter. Denne siste kontrakten til Norge innebærer en fornyelse av produktspekteret og er et resultat av en langsiktig satsning mot leveranser av komplette, integrerte navigasjons-, sonar- og kommando- og kontrollsystemer for ubåter. Nils-Oddvar Hagen, som er divisjonsdirektør i Kongsberg Defence Systems, forteller at den nye ubåt-kontrakten kommer i tillegg til pågående kontrakter av nytt passivt sonarsystem og integrert ubåt navigasjonssystem for Ula-klassen.
Missilkontrakten på NSM mm. til det polske forsvarsdepartementet ble godkjent på tampen av 2011 og gir altså 712 mill. kroner i ordreinngang for 4. kvartal 2011. Det skal leveres et NSM-basert kystartillerisystem til marinen i Polen. Leveransene vil starte i 2012 og omfatter komposittmissilet NSM sammen med et kommando- og våpenkontrollsystem tilsvarende Kongsbergs anerkjente luftvernsystem NASAMS. I en pressemelding opplyses det at kontrakten involverer mer enn 100 norske leverandører over hele landet og vil være et betydelig bidrag til å videreutvikle norsk kompetanse innen en rekke kjerneområder for forsvars- og aerospaceteknologien.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078