23948sdkhjf

3B Fibreglass med nye eiere

3B-the Fibreglass Company, med hovedkontor og produksjon i Belgia og med stor glassfiberfabrikk på Birkeland i Telemark, har fått nye eiere. Det amerikanske eierselskapet Platinum Equity har solgt hele 3B til indiske Binani Industries Ltd., et stort industrikonsern som bl.a. produserer cement og sink. Prislappen var på nesten 2,1 milliarder NOK.
Som mange sikkert husker ble 3B-the Fibreglass Company etablert i 2008, etter at bl.a. EUs konkurransemyndigheter mente at fusjonskameratene Owens Corning og Vetrotex fikk for stor markedsdominans. Birkeland-fabrikken og produksjonen i Battice i Belgia måtte selges ut av Owens Corning og Platinum la penger på disken. Dermed var 3B et faktum.
Nå er selskapet altså solgt videre til indiske Binani Industries – som for øvrig har gjort en rekke, store industrioppkjøp de siste årene. Samtaler mellom ny og gammel eier startet i fjor høst og de første meldingene fra Binani opererte med bud i størrelsesorden 275 millioner USD. Avtalen som nå skal være i boks er altså vesentlig høyere, hele 362 USD eller nær 2,1 milliarder NOK. Det i følge økonominettstedet DealCurry. I Birkeland registrerer man at fabrikken fortsatt er en 3B-bedrift, men altså der 3B har fått nye eiere. Til avisen Fædrelandsvennen uttrykker daglig leder på Birkeland-fabrikken, Per Are Birkeland, at eierskiftet ikke fører til noen endringer og absolutt ikke kommer som noen overraskelse. – Platinum annonserte at de kun skulle være inne midlertidig. Nå var tiden altså inne for salg. Glassfiberindustrien er en tøff bransje å overleve i. Det å få en industriell og forhåpentligvis langsiktig eier, er absolutt positivt, sier han. Bedriften på Birkeland, med nær 200 ansatte, vil neppe merke noe som helst til eierskiftet og kan dermed fortsatt bruke konsentrasjonen om produksjon av glassfiber etter oppsatte planer.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094