23948sdkhjf

Norner Verdandi kjøper 30 prosent av Econic

Som en strategisk investering for produksjon av plast fra CO2 har Norners datterselskap, Norner Verdandi AS, har kjøpt seg inn Econic Technologies Ltd (Econic). Det er et selskap eid av Imperial Innovations, en britisk bedriftsgruppe, som jobber med kommersialisering av og investering i teknologi.
Norner Verdandi AS har, som tidligere meldt, til oppgave å kommersialisere lovende teknologier. Selskapet som de har kjøpt seg inn i, Econic, utvikler katalysatorteknologi for fremstilling av plast basert på karbondioksid, CO2. Ved å bruke denne type katalysatorer reduseres andelen av petrobasert karbon i plasten. Å bruke CO2 som råstoff istedenfor råolje gir positiv miljøeffekt. Siden opp mot 80 prosent av salgsprisen for polymere produkter stammer fra råvarekostnader, er det forventet at besparelsen i råvarer kan omsettes i produkter som er svært konkurransedyktige. Katalysatorteknologien har et betydelig potensial innenfor de globale markedene for viktige materialgrupper som polyuretan (PUR) og polykarbonat (PC). Størrelsesmessig er disse på henholdsvis 120 og 70 milliarder kroner i året. PUR brukes i produkter som spenner fra bilseter til isolasjonsskum. PC brukes i produkter som spenner fra drikkeflasker til overflatebehandling.
Norner Verdandi vil få en eierandel på 30 prosent i Econic. Den tilførte kapitalen vil bli benyttet til videre forskning og utvikling, samt oppskalering av produksjonsprosessen for katalysatorteknologien. Econics teknologi regnes for å ha potensial til å gi en betydelig reduksjon i produksjonskostnadene for en rekke polymere materialer. Norners ledelse opplyser at det å samarbeide med Econic og Imperial-selskapene vil være et viktig skritt for Norner for å kommersialisere plast basert på CO2. Som kjent har det vært et viktig prioritert forskningsområde for Norner de siste fem årene. Adm. direktør Tine Rørvik i Norner mener at Econic har et potensial til å bli den ledende leverandøren av katalysatorteknologi for plast basert på CO2.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079