23948sdkhjf

Milacron vil bygge Magna Servo også i USA

Når NPE-messen åpner i Orlando 1. april, vil Milacron presentere den helt nye 170-tonns maskinen, Magna Servo. Samtidig er det besluttet at Milacron Plast Technologies skal utvide produksjonen av nettopp Magna Servo-sprøytestøpemaskiner ved produksjon ikke bare i India, men også bl.a. i USA.
Selskapet vil vise den nye maskinteknologien på standen på NPE, som foregår i Orange County Convention Center i Orlando, Florida, fra 1. til 5. april 2012 (en messe Plastforum arrangerer fellestur til. Red.anm.)
Serien av Magna Servo-maskiner er utviklet av Ferromatik Milacron India. Maskinserien har vært i produksjon i India siden 2008. Grunnet økt etterspørsel innenlands, har ledelsen besluttet å bygge disse maskinene også ved fabrikken i Batavia, Ohio. Milacron sier i sin omtale av serien at servo-drevne pumper revitaliserer tradisjonell hydraulisk teknologi og at maskinene er 40-60 prosent mer energieffektive enn en standard, hydraulisk maskin. Færre bevegelig deler gjør den også mer driftsikker, med mindre behov for service og vedlikehold. Den store etterspørselen etter hybridmaskinene Magna Servo i det amerikanske markedet skyldes at prisen er tilnærmet det samme som for en standard hydraulisk maskin, samtidig som maskinen gir omtrent like mye energisparing som en helelektrisk maskin. Magna Servo sies å oppnå høyere energieffektivitet enn en tradisjonell hydraulisk maskin fordi en servomotor med variabel hastighet driver hovedpumpen. Servomotoren gjør at pumpen kun leverer så mye olje som er nødvendig for hvert trinn i sprøytestøpeprosessen. Servomotoren kan også snu pumperetningen for å redusere trykket, om nødvendig. Hvis det ikke kreves noe ekstra trykk, vil pumpen stoppe. Som resultat gir det at systemet krever mindre energi for oljekjøling samtidig som det avgis mindre varme til omgivelsene.

Energieffektiviseringen gir kostnadsbesparelser for bearbeideren som dermed kompenserer for en noe høyere innkjøpskostnad. Allerede etter seks måneders drift er differansen tatt igjen. Det har Milacron kommet til ved å sammenligne med en hydraulisk maskin med samme ytelser.
Den nye serien sies også å gi nesten samme kontrollmulighet og repeterbarhet som helelektriske maskiner og den har nesten like stille gange. Dessuten gir den mye raskere oppstart sammenlignet med en konvensjonell hydraulisk maskin.
Milacron tilbyr Magna Servo-maskiner i størrelser fra 55 til 400 tonn.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063