23948sdkhjf

Dow øker PUR-satsingen

Det siste året har Dow Polyurethanes tatt betydelige, strategiske grep for langsiktige satsinger og investeringer. Bl.a. er det innledet et JV med Saudi Arabian Oil Company for bygging av et enormt prosessanlegg. Nå er det også ansatt ny leder for selskapets iglobale PUR-aktiviteter, Mark Bassett.
The Dow Chemical Company meldte 9. april at selskapet forsterker satsingen på PUR. De strategiske beslutningene skal gi fortsatt vekst de neste tre til fem årene. Til å lede den kommende, viktige fasen, har Dow utnevnt teknologi- og industritunge Mark Bassett til ny global sjef for Dow Polyurethanes, med ansvar for økonomi, forretningsstrategi, innovasjon og vekst. Han kommer fra stillingen som sjef for Dows oksygenerte løsemidler på globalt nivå etter å ha begynt sin karriere i Dow i 1989 da han sluttet Union Carbide Corporation, som for øvrig var et heleid datterselskap av Dow. Dow meldte i juli 2011 at et nytt verdensskalaanlegg var planlagt å komme i drift i 2016. Nå vil den nye sjefen være en sentral person for fremdriften. Anlegget, som går under navnet Sadara Chemical Company, er et joint venture mellom Dow og Saudi Arabian Oil Company (Saudi Aramco). Komplekset blir det største, integrerte kjemiske anlegget i verden med en kapasitet på over 3 millioner årstonn. Det skal bringe Dows teknologidifferensierte polyuretanløsninger til kunder i områder som Kina, Midtøsten, Øst-Europa og Afrika.

Sadara er bare det foreløpig siste av Dows strategiske satsinger. Selskapet vil fram mot 2016 tilby en bred portefølje av produkter som propylenglykol (PG), polyeter polyol og isocyanater. Det skal også gjøres fortsatte investeringer i propylen oksid, PG og polyuretaner tilsvarende det vellykte samarbeidet om et hydrogen peroksid til propenoksid (HPPO)-anlegg i Antwerpen i 2009, en ny HPPO-fabrikk i Thailand i 2011 og planene om enda en ny PG-fabrikk i Thailand i løpet av de neste 12 månedene. Dow har drevet med PUR-kjemi i rundt 75 år. Med de nye satsingene ønsker selskapet å forbli en ledende, internasjonal aktør innen PUR-produkter og -kjemi.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078