23948sdkhjf

Meld fra NÅ om strandryddingen

Emily Robertson takker alle som har vært med å rydde strendene i vårens aksjon og minner samtidig om at siste frist for å melde fra og registrere funnene fra strandryddingen er tirsdag 29. mai, klokka 12.00! Og; det er ny mulighet for å brette opp ermene på den Internasjonale Strandryddedagen 15. september.
Emily Robertson er ildsjel og prosjektleder i Hold Norge rent. Hun var på Polymerdagene 2011 og fortalte om alt man samlet sammen under fjorårets aksjon, der plastprodukter dominerte funnene. – Fortvil ikke om du har mistet ditt registreringsskjema. Vi vil likevel gjerne vite OM du har ryddet, hvor mange dere var, og den omtrentlige strekningen som du eller din gruppe ryddet på, sier Emily. Mangler man skjema for registreringen kan man greiest gå inn å fylle ut meste mulig av skjemaet på adressen:
http://ryddenstrand.no/registrer-dine-funn/

Emily understreker at registrering er viktig for å kunne vite hva som befinner seg på strendene. Dermed kan man jobbe aktivt mot kildene. Registreringene blir sendt til Miljøverndepartementet og Ocean Conservancy. Der blir de satt i sammenheng med tallene fra over 100 andre land. – Dette gir god bakgrunnsinformasjon for en framoverrettet handlingsplan, sier Emily.
I Norge-Norge er det mange som rydder gjennom hele juni. Disse registreringer blir tatt med i høstens oppsummering etter den internasjonale strandryddedagen 15. september. Da blir det, her i landet, en mindre kampanje med fokus på marin forsøpling. Da gis alle mulighet for å delta på den internasjonale ryddingen dersom man ikke fikk vært med nå på våren. Plastbedrifter, spesielt langs vår lange kyst, bes ta del i det viktige arbeidet. AI
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078