23948sdkhjf

Industriproduksjon øker – også for polymerindustrien

Industriproduksjonen økte med 0,7 prosent fra mai til juni, viser sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå. I tillegg ble produksjonen for både april og mai oppjustert slik at veksten fra første til andre kvartal var 0,9 prosent. Det er imidlertid store forskjeller mellom bransjene. Polymerindustrien har en gledelig økning.
I første halvår er produksjonen redusert med 20 prosent innen kjemiske råvarer på grunn av nedleggelsen av fabrikkene til REC. Papirproduksjonen er redusert 16 prosent blant annet på grunn av nedleggelsen av Follum papirfabrikk.

Investeringer i petroleum gir vekst
På den annen side er det kraftig vekst i produksjonen ved verftene (+11,8 %), innen metallvarer (+8,1 %) og i maskinproduksjon (+13,4 %). Veksten skyldes økte investeringer i petroleumssektoren både i Norge, Storbritannia og flere andre land.
I tillegg øker produksjonen ved gruvene med nesten ti prosent i første halvår i år.
For polymersektoren , i grafen kalt ”PLAST”, men som omfatter varer av termoplast, kompositter og gummi, så er det også her rapportert en svak vekst sett i forhold til fjorårets tall. Sindre Finnes i Norsk Industri sier til Plastforum at det mest sannsynlig er den delen av industrien som leverer til leverandørindustrien for offshore, som står for en betydelig del av denne økningen. – Vi ser av tallene at plast-, kompositt- og gummibedrifter også har en brukbar eksport, sier Sindre Finnes. ( I Plastforum 5/2012 håper vi å ha en noe dypere analyse av tallene for våre industrisektorer. Red. anm.)
Noe lavere etterspørsel...
Møbel, metaller, grafisk, kjemisk og elektro har lavere produksjon, først og fremst på grunn av lavere etterspørsel fra eksportmarkedene.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079