23948sdkhjf

Jackon med ny, daglig leder

Stein Trygsland er ansatt som ny daglig leder av familiebedriften Jackon AS i Fredrikstad. Han overtar etter Øystein Akselsen samt en bedrift som har produksjon i hele 14 fabrikker i Europa, med 640 ansatte og en omsetning på nærmere to milliarder kroner i året.
Jackon AS ble etablert i Fredrikstad i 1956 av Jacob Solgaard og Konrad Akselsen. De tre første bokstavene i fornavnene til stifterne ble grunnlaget for Jackon-navnet. Selskapet har tjent penger hvert eneste år siden starten. Det begynte med oppskummede polystyrenprodukter i form av isolerende rørskåler til vannrør samt flyteelementer til redningsvester. I dag er det fortsatt EPS, men også XPS som gjelder, men nå som isolasjonsplater og grunnmurselementer (ringmur) som hovedprodukter. Un­der Øy­stein Akselsens le­del­se, er bedriften vokst gjennom oppkjøp og gjennom bygging av egne fabrikker. I dag har den til sammen 14 produksjonsenheter i fem land – se kart. I tillegg has salgskontorer i Norge, Sve­ri­ge, Dan­mark, Tysk­land, Tsjek­kia, Øs­ter­ri­ke, Frank­ri­ke, Ne­der­land og Sveits. Stein Trygsland er siviløkonom og den første daglige leder som ikke har kommet fra gründerfamiliene. Han er visstnok også den første lederen i Jackon som ikke har en teknisk bakgrunn. Men; god plasterfaring har han og tør være kjent for mange av våre lesere gjennom 25 års virke i norsk og skandinavisk plastindustri. Han ledet nemlig Wefi i Larvik. Etter hvert ble det Wefi Profiler og som igjen ble til Primo Norge AS. Siden 2002 har Stein Trygsland ledet Primo Norge og Primo Sverige. Det er sta­dig øken­de krav til iso­la­sjon og ener­gi­spa­ring i nye byg­nin­ger. Isolering med polymere materialer er noe som får vind i seilene over hele verden. I EU og i land over hele verden er det stor fokus på nullenergihus, og mange et enige om at husbyggere får tøffe krav på seg fra 2020 og videre utover. Stein Trygsland begynte i stillingen 1. oktober og han skal nå i første omgang ta fatt på å bli kjent og besøke alle enheter i den store bedriftsgruppen. Han vil også se nærmere på logistikken i Jackon. Store, voluminøse produkter, som riktignok er superlette fordi de inneholder mye luft, er likevel en transportmessig utfordring.
X-sjef Øystein Ak­sel­sen trap­per nå noe ned, men skal fortsette med forretningsutvikling i Jackon-konsernet. Folk flest tar neppe feil når de tipper at han blir den neste styrelederen i Jackon!
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.081