23948sdkhjf

Elmia Subcontractor er i gang

Elmia Subcontractor er Nordens største underleverandørsmesse og den fortsetter å vokse år etter år. På tross av dette er den norske deltakelsen beskjeden. De som imidlertid deltar har vært med lenge. To norske plastbearbeidere deltar.
Messeanlegget i Jönköping har fått en utvidelse med en forlengelse av hall B. Besøksstrømmen til Hall A er også forbedret og utstillingsplassen på messeområdet er nå totalt på 38 000 m2. 1075 utstillere At Elmia Subcontractor er stor går tydelig frem av antallet utstillere. Totalt er det ca. 1075 som stiller ut i de fire dagene messen pågår. Messen er internasjonal, men innslaget fra Sverige er naturlig nok størst. 824 av utstillerne kommer fra nabolandet og neste land på listen er Danmark med 60 og Finland med 30 utstillere. Fra Norge er det, etter våre informasjoner, fem selskaper som deltar; Plexx AS/Opido AB, Gyli Plast AS, Global Metal Trading Norway AS og to firmaer fra Sperre gruppen. Mye plast Listen over utstillere viser tydelig at mange av firmaene jobber innenfor plastsegmentet. Plastindustrien i Skandinavia er et typisk felt for underleverandører og er naturlig nok godt representert. Fra Norge deltar altså to plastbedrifter, Plexx AS som også har et svensk datterselskap Opido AB og Gyli Plast AS. Begge er vakuumformere. Fra svensk side er samarbeidsånden stor og regioner som Småland med stor plasttetthet bidrar med store fellesstander. Et annet firma som deltar er Blowtech Group som har kjøpt opp virksomheter som Gnosjö Plast og Gera Technology. Firmaet har bredt produktsortiment og høyt automatisert produksjon og har nylig investert i tre splitter nye blåsemaskiner. Materialbibliotek Elmia Subcontractor starter i år også et samarbeid med verdens største bibliotek av materialer, Material Connexion. Høstens messe viser en rekke innovative materialer fra deres gigantiske samling som er valgt ut av en jury i New York.
–Vi er veldig begeistret for dette samarbeidet. Det vil tilføre verdi, ikke minst av alle produktutviklere, designere og ingeniører som besøker messen, sier prosjektleder Karla Eklund. Ellers tar vi med at ”Årets partnerland” er Latvia. Et land som ikke lenger forbindes med nødvendigvis lavere kostnader, men som nå selger en betydelig kunnskap og betyr et potensial for mange. Austra Kreslina som er Latvias Commercial Attaché i Sverige, sier den finansielle krisen i 2008/09 var tøff for Latvia. I ettertid har det vist seg at den var både nødvendig og bra. –Nå begynner hjulene å spinne igjen, og jeg er overbevist om at vi som nasjon er sterkere i dag. Hvorfor ikke hente ”hjem” jobber fra Kina, sier hun. Andre ser Latvia som en attraktiv innfallsport til Russland. Nok en gang er det altså klart for en stor og spennende messe i Jönköping. Hvor mange nordmenn som tar turen dit som besøkende vites ikke, men vi skulle gjerne sett at antallet norske utstillerbedrifter var flere. Jon Hermansen
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078