23948sdkhjf

Dataspill skal øke rekruttering til realfagene

Mangel på teknisk personell i industri og næringsliv er stor. Nå tar bransjeforeningen Norsk olje og gass nye tak. De lanserer nå et online strategispill, "Jakten på dypet", for å øke norsk ungdoms interesse for naturvitenskapelige og teknologiske utdanninger.
Vil øke interesse for næringen Spillet, som primært er rettet mot ungdom mellom 16 og 19 år, er utformet som et monopolspill med norsk sokkel som spillbrett, og hvor målet er å finne og utvinne olje og gass. Spillet inneholder realistiske oppgaver og videoer, og setter spillerne på reelle prøver som skal gi en bedre forståelse av hvordan norsk olje- og gassvirksomhet fungerer og henger sammen. – Spillet presenterer olje- og gassindustrien på en ny og annerledes måte for å vise spennvidden som finnes i næringen. Dette spillet er ett av flere tiltak å få flere unge til å velge real- og teknologifag, sier prosjektets leder, Kjetil Hjertvik, i Norsk olje og gass. Attraktiv premie og utdanning Spilleren som i løpet av spilleperioden på en måned finner og utvinner mest olje og gass, vinner en treårig bachelorutdanning innen tekniske- og naturvitenskapelige fag. En premie med en verdi på 300.000 kroner. – En utdanning innen teknologiske og naturvitenskapelige fagområder gir meget gode jobb- og karrieremuligheter, både i norsk olje- og gassindustri og i andre næringer som skriker etter denne type kompetanse, sier Hjertvik. Spillet er utviklet av byrået Try/Apt på oppdrag fra Norsk olje og gass, og er utformet i tett samarbeid med ungdom i målgruppen. Spillet vil også etter konkurranseperioden være tilgjengelig for dem som ønsker å bruke det til å lære mer om olje- og gassnæringen, for eksempel i skole- og undervisningssammenheng.
Flott tiltak. Noe å tenke på også for polymerindustrien. Skal vi ta felles tak? Se demoen til ovennevnte spill på: www.jaktenpådypet.no AI
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078