23948sdkhjf

En stopp for plagiat?

Plagiater og forfalskninger er et problem for industrien: de gir årlig samlede inntektstap i milliardklassen og kan ruinere selskapenes image. For noen sektorer, kan falske produkter ha livstruende konsekvenser, så som i farmasøytisk industri og næringsmiddelindustrien. Nå er det utviklet en masterbatch som gjør at man kan kontrollere at produktet ikke er plagiert.
Det er den østerrikske additivprodusenten Gabriel-Chemie Group som melder dette. Selskapets nye masterbatch, Maxithen ProTec4, skal representere et unikt sikkerhetssystem. Bruken av additivet i termoplaster skal kunne bevise opprinnelsen til produktene og som det ikke skal kunne være mulig å kopiere. Bruken av Maxithen ProTec4 gir produktene en kode det ikke kan tas feil av når man samtidig bruker en målemetode som følger med masterbatchen. Den ikke bare hindrer forfalskninger, men beskytter også mot uberettigete erstatningskrav eller den kan brukes for kontroll av prosesser eller funksjoner.

Ved å tilsette Maxithen ProTec4 til polymerene som skal brukes i fremstillingen av produktet får man samtidig en individuell kode, som er spesifikk for hver produksjon eller hvert produkt. Kodene, som følger pigmentet, er helt spesielle, som genetiske fingeravtrykk. Det er derfor umulig å gjenskape koden helt nøyaktig, og pigmentet gir dermed produktbeskyttelse. De enkelte sikkerhetspigmentene kan verifiseres ved hjelp av en spesielt programmert detektor.
Bruken av forskjellige koder betyr at selv ulike produktpartier ikke er noe problem å identifisere. Det kan for eksempel beskytte et selskap mot uberettigede krav om skadeerstatning.Maxithen ProTec4 kan også brukes til å overvåke produksjonsprosesser. Pigmentene "kommuniserer" med maskinen under produksjonen. For mye eller for lite av tilsetningsstoffer eller fargepigmenter blir dermed straks oppdaget.

Privateide Gabriel-Chemie har hovedkontor i Gumpoldskirchen i Østerrike med produksjonsanlegg også i Tyskland, Storbritannia, Ungarn, Tsjekkia og Russland.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078