23948sdkhjf

Reichhold nedbemanner i Fredrikstad

Reichholds store produksjonsanlegg i Fredrikstad, som har forsynt hele Nord Europa med UP-produkter og gelcoat, lider under konjunktursituasjonen i Europa. Nylig har 20 personer fått den dystre meldingen om at arbeidsforholdet opphører ved årsskiftet.
I følge Fredrikstad Blad er det i tillegg til de 20 som mister jobben også tre ansatte som førtidspensjoneres og én som tilbys annen jobb i selskapet. Den vanskelige markedssituasjonen i Europa er årsaken til nedbemanningen som gjøres for å sikre fortsatt drift. Anlegget i Fredrikstad har en eksportandel på opp mot 90 prosent og når markedene ute er så vanskelige som nå, påvirkes produksjonsvolumene kraftig. Også produksjonen av norske fritidsbåter har gått dramatisk ned de siste årene, noe som har vært merkbart for produksjonsvolumene. Det har derfor vært en gradvis nedgang i arbeidsstokken siden 2008.
Reichholds ledelse bekrefter overfor Plastforum at nedbemanningen, som rammer Fredrikstad ekstra hardt, er en del av organisatoriske endringer som nå gjennomføres i hele den europeiske regionen i lys av markedssituasjonen. Den nye kostnadsstrukturen skal øke konkurranseevnen. Reichholds anlegg i Fredrikstad vil fra 2013 primært bli dedikert for leveranser til de nordiske og russiske markeder. Arbeidsstyrken restruktureres deretter.
Reichholds ledelse beklager situasjonen forårsaket av markedssituasjonen og understreker at oppsigelsene som er kommet er gjort i full overensstemmelse med norske krav og i tett samarbeid med NAV, der de ansatte nå kurses for ny jobb. Det understrekes at kunder i Norden og Russland ikke skal merke endringer etter nedbemanningen på Øra i Fredrikstad. En hyggeligere melding kommer fra Sandefjord, der bemanningen ved Reichholds teknologi- og utviklingssenter for Europa og Midt Østen opprettholdes og kundeservicen styrkes. Senteret har fått utvidet geografisk område og skal nå dekke 22 land i Europa. Senteret får ansvaret for et tettest mulig samarbeid mot kunder i hele regionen. Det er selvfølgelig flott at dette teknologisenteret ligger i Norge som dermed gir en ekstra nærhet og god dialog mellom egne spesialister og kundene. Senteret utfører mekaniske tester og analyser, samt fullskala testing i en egen appliseringshall.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094