23948sdkhjf

Moelven Iso3 AS vil øke produksjonen

Moelven Iso3 AS, som produserer stenderverk med midtlag av polyuretan, overtar fra i dag Moelven Langmoens fabrikk i Moelv. Det gjøres for å samle spesialprodukter og skaffe lokaler for framtidig ekspansjon. Alle ansatte blir med videre.
Daglig leder Sven Egil Holmsen i Moelven Iso3 samler nå flere produkter og han ønsker å utnytte komplementære kompetanser mellom Iso3 og Moelvens andre produkter.
– En kobling av markedskompetanse og kompetanse på pre-cut og spesialprodukter vil gjøre den nye enheten sterkere - spesielt på prosjektmarkedet, sier Holmsen. Den nye enheten beholder navnet Moelven Iso3 AS inntil videre. For 2013 regnes det med en omsetning på 30-35 millioner kroner. Enheten vil ha 14 ansatte.
Ny produksjonsenhet for Iso3 Holmsen forklarer at produksjonen av Iso3 (anlegget ses i bakgrunnen på bildet) skal flyttes over fra de leide lokaler hos Mjøsplast AS til trevarefabrikken i løpet av første halvår 2013. Samtidig pågår det prosjektering av en ny og mer automatisert produksjonslinje for Iso3.
– Iso3 vokser stadig og har i 2012 markert seg særlig på store kontorprosjekter med høy miljøprofil. Nye energikrav som kommer i 2015 ventes å øke etterspørselen etter Iso3 betydelig, noe vi skal posisjonere oss til med en ny produksjonslinje. Den vil være klar for produksjon i 2014, forteller Holmsen til Plastforum.
Mer pre-cut og eksport av branntrygge produkter Moelven Langmoens avdeling på Moelv har i 2012 vært gjennom en omstillingsprosess med reduksjon av antall ansatte, samtidig som fingerskjøtanlegget er oppgradert betydelig.
– Omstillingen vil fortsette, men med samtlige av dagens ansatte, fastslår Sven Egil Holmsen.
Samtidig vil Holmsen øke produksjonen av fingerskjøtte varer mot handels- og prosjektmarkedet. På branntrygge produkter, hvor det er gjennomført et produktutviklingsprosjekt det siste året, ser han muligheter for å øke avsetningen, særlig mot det danske markedet.
Produksjonsenheten som overtas, var i sin tid en stor komponentleverandør til Moelvens seksjonshusfabrikk. I senere tid har Moelven Byggmodul vært største kunde. Med endringer i kundenes spesifikasjoner er dagens kunder i større grad eksterne kunder og produktene mindre spesialiserte. Alt dette krever omstilling.
– Samtidig er kompetansen hos de ansatte verdifull i forhold til en fornyet satsing på prosjektmarkedet, og jeg ser fram til å ta fatt på dette arbeidet, avslutter Sven Egil Holmsen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063