23948sdkhjf

Borealis med nye investeringer i Sverige og Finland

Borealis har i dag kunngjort to store europeike investeringsprosjekter i sine produksjonsanlegg, nemlig i Stenungsund i Sverige og Porvoo, Finland. Investeringene er samlet på noe over 45 millioner euro, eller nærmere 340 millioner NOK.
Den første investeringen gjelder det som kalles C4-prosjektet i Stenungsund. Borealis vil oppgradere anleggets eksisterende produksjonsstrøm fra såkalte Raff-1 og Raff 2 (rafinnineringsanlegg) for å møte de nødvendige produktspesifikasjonene for levering av n-buten. Investeringen i Stenungsund beløper seg til omkring 21 mill. euro og er planlagt ferdigstilt om to år, innen 1. mars 2015. Investeringen gjøres for å gi bedre tilpassede kundeprodukter og for å utvide produksjonen av olefinbaserte produkter.
I Porvoo er planene for utskifting av et 30 år gammel oljevarmer i Fenol-anlegget nå godkjent. Installasjonen av den nye varmeenheten er også planlagt ferdig i 2015 til en pris av 25 millioner euro. Oljevarmeren er et sentralt element i å bedre anleggets effektivitet og hele produksjonsintegreringen. Den nye enheten vil redusere vedlikeholdsbehovene og redusere CO2-utslippene samtidig som pålitelighet og konkurransemessige forhold styrkes. Begge investeringene ses som viktige for Borealis’ tilstedeværelse i Europa. Selskapet ønsker å ha de mest moderne petrokjemiske anlegg for så vel basiskjemikalier og olefin- og polyolefinproduksjon. Det skal sikre effektivitet og kundetilfredsstillelse.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.61