23948sdkhjf

Nye kontrakter til bilindustrien for Hexagon

Hexagon Composites meldte 31. januar at konsernets heleide datterselskap Hexagon Raufoss har undertegnet en ny kontrakt fra en ledende, amerikansk personbilprodusent. Det skal leveres komposittbeholdere for naturgass (CNG) til serieproduserte biler. Kontrakten har en verdi på 90 millioner kroner over en periode på fire år.

Hexagon Raufoss er for mange trolig mer kjent som tidligere Raufoss Fuel Systems AS. De lette høytrykksbeholderne i kompositt skal selskapet levere til et produksjonsanlegg i Latin-Amerika. Produktene skal utgjøre drivstofftankene i en populær personbilmodell som benytter naturgass som drivstoff. Det vil av konfidensielle årsaker ikke opplyses om hvilken bilprodusent det skal leveres tanker til. – Med mer enn fem millioner naturgassdrevne kjøretøyer på veiene, har stålsylindre tradisjonelt vært benyttet for drivstoffkonvertering av personbiler i Latin-Amerika. Når en stor bilprodusent innfører komposittanker for første gang i sin globale bilplattform, åpnes det latinamerikanske NGV-markedet seg for Hexagon, sier salgsdirektør Frank Häberli i en kommentar til kontrakten. Komposittbeholderen er 70 prosent lettere enn stålbeholdere. Med lavere CO2-klassifisering og bedre drivstofføkonomi øker derfor bilprodusentens konkurransekraft. Hexagon understreker at korrosjon og materialtretthet blir historie med disse type 4-beholderne i kompositt. Type 4-beholder er en komposittbeholder med polymerbelegg En av de største fordelene er at bileieren unngår ubeleilige og dyre, periodiske kontroller av beholderen. Det betyr en konkurransedyktig levetidskostnad. Andre leveranser Fra før leverer Hexagon Raufoss drivstoffbeholdere i kompositt til bussystemer og gasstransportmoduler for CNG og biogass.
Selskapet leverer også tanksystemer til bilmodeller hos Daimler og GM. Selskapet har dessuten nylig mottatt en ordre fra BRC Sweden for leveranser av beholdere til Ford Focus som skal konvertere fra konvensjonelt drivstoff til naturgass eller biogass. Hexagon leverer fra før beholdere til BRC Sweden for drivstoffkonvertering av Subaru.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078