23948sdkhjf

Rekordsalg av tyske maskiner i 2012

Tysklands produsenter av plast- og gummimaskiner fikk en omsetningsøkning på seks prosent i fjor. Salgsvolumet representerte ny rekord, med en salgsverdi på mer enn 6,5 milliarder euro, over 48 milliarder NOK i 2012. For 2013 ventes en vekst på nye 3 prosent.
Salgsveksten i 2012 var høyere enn forventet, og styrelederen for produsentforeningen VDMA, Ulrich Reifenhäuser, sier i en kommentar til rekorden at salget i i fjor overgikk alle forventninger. Det ble også langt bedre enn hva man trodde selv midt på året da man så at ordreinngangen gikk ned. Ordremengden ble ikke like stor som i 2011. Ordrene på nye maskiner gikk ned med 12 prosent i forhold til året før, men nedgangen avtok utover høsten og de fleste produsenter gikk for full maskin inn i 2013. Eksporten av tyske plast- og gummimaskiner økte utover høsten og lå i november 2012
3,1 prosent høyere enn året før. Eksporttallene for hele 2012 satte også ny rekord med 4,4 milliarder euro. De tradisjonelle områdene ser ut til å ta seg opp og det er over gjennomsnittlig vekst i salg til USA. Polen er nå blitt det landet i EU som mottar fleste plastmaskiner fra Tyskland. – Sørøst-Asia, med Thailand og Indonesia i spissen, representerer spesielt store vekstmarkeder, mens salget til Kina og India er høyt, men på tilbakegang, sa Ulrich Reifenhäuser.

Sysselsettingen i tysk maskinsektor stiger og mer enn halvparten (52 prosent) av produsentene hadde økning i arbeidsstokken i 2. halvår 2012. Utsiktene for 2013 er også positive, der plast- og maskinprodusentene venter vekst i ordreinngangen i første halvår 2013 i forhold til høsten 2012. Produsentene uttrykker imidlertid usikkerhet hva gjelder markedene i Vest-Europa. – For 2013 som helhet og for et år med K-messe, spår VDMA en salgsvekst på tre prosent, konkluderer Ulrich Reifenhäuser.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063