23948sdkhjf

Mold-Masters solgt til Milacron

Så er spekulasjonene rundt eierskapet til Mold-Masters endelig bragt til avklaring. 12. februar kom meldingen om at Milacron LLC har overtatt 100 prosent av aksjene i Mold-Masters. De to selskapene skal sammen etablere et konsern som markerer seg globalt på flere områder innenfor plastbearbeiding.
Milacron LLC er kjent som en solid amerikansk produsent av så vel sprøytestøpemaskiner som ekstrudere. Nå har selskapet overtatt alle eierinteressene i Mold-Masters for den nette sum av 975 millioner USD, eller drøyt 5,4 milliarder NOK. Bak kjøpet står selvfølgelig også Milacrons eier; investeringsselskapet CCMP Capital Advisors, som ble eier av Milacron så sent som 30. mars 2012.

Planene er nå å skape et raskt voksende selskap i verdensklasse og med fem sentrale virksomheter: Milacron (plastmaskiner), Mold-Masters (varmkanalsystemer), DME (verktøyteknologi), Aftermarket (deler og service) og CIMCOOL ® Fluid Technology (væsker og tjenester for metallbearbeiding). Hvert av virksomhetsområdene skal i fortsettelsen fokusere på sine respektive fortrinn, men samtidig utnytte kompetansen hos hver enkelt til å oppnå viktige synergieffekter, drive fremtidsrettet FoU osv. I en pressemelding uttrykkes det at selskapet vil få en god finansiell og operasjonell styrke og med sterk markedsposisjon over hele verden.

Tom Goeke, adm. direktør i Milacron, blir konsernsjef i den sammenslåtte enheten. Transaksjonen er underlagt vanlige konkurransebestemmelser og krever godkjenning i bedriftenes styrende organer. Den er ventet sluttført i første halvår 2013.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047