23948sdkhjf

AKVA Group kjøper 70 prosent i Plastsveis AS

AKVA group ASA meldte 20. februar at selskapet har inngått en avtale med aksjonærene i Plastsveis AS om kjøp 70 prosent av aksjene i Plastsveis AS til en pris av 20 millioner kroner. Oppkjøpet vil gi AKVA Group en ledende posisjon hva gjelder kar og PE-rørsystemer for landbaserte oppdrettsanlegg.
Plastsveis AS ble etablert i 1988, har i dag rundt 40 ansatte og holder til i Sømna-kommune i Sør-Helgeland. Daglig leder er Alexander Egil Solbakken. Kjernevirksomheten består av leveranser og montering av kar og PE-rørsystemer til landbaserte oppdrettsanlegg over hele landet. Selskapet deltar også i utviklingsprosjekter for oppdrettsnæringen samt at det planlegger, prosjekterer og bygger nøkkelferdige løsninger for klekking, yngel og påvekstanlegg. Plastsveis AS har dessuten betydelige leveranser av rørsystemer med mer til landbruk, oljeservice- og andre næringer. Resirkulering av brukte plastgjenstander gjøres i samarbeid med Krüger Kaldnes.

Oppkjøpet er et naturlig steg for å styrke AKVA Groups landbaserte virksomhet i Helgelands-området og for så vidt over hele Norge og i utlandet. Dette fremkommer i en børsmelding Der sies det også at oppkjøpet styrker gruppens bruk av PE-rør produsert av Helgeland Plast AS – som også er et selskap i AKVA group. Oppkjøpet vil dermed gi gruppen en sterk posisjon i markedet når det gjelder å levere løsninger for landbaserte oppdrettsanlegg. I børsmeldingen fortelles det at 90 prosent av kjøpesummen skal betales kontant ved avtaleinngåelsen, mens de siste 10 prosentene skal betales seks måneder etter at transaksjonen er gjennomført. AKVA group ASA og eierne av Plastsveis AS har dessuten en gjensidig opsjon på å kjøpe/selge de resterende 30 prosent av aksjene i Plastsveis AS etter 1. januar 2016 og utover. Prisingen av disse aksjene er knyttet til resultatene for selskapet i løpet av de neste tre årene. Som vanlig er oppkjøpet av Plastsveis AS betinget av endelig godkjennelse fra norske konkurransemyndigheter. Den antas å være ferdig medio mars 2013, men får operasjonell virkning allerede fra 1. januar i år.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.35