23948sdkhjf

LEGO bygger ny fabrikk i Kina

I 2017 skal en ny LEGO-fabrikk stå klar i Jiaxing, Kina. Byggingen starter neste år. Samtidig som ansatte sies opp i Danmark vil den nye fabrikken i Kina få rundt 2 000 ansatte.
Byggingen av fabrikken er planlagt å starte i 2014. Asia er et fremtidig, stort satsingsområde for LEGO og selskapet har alltid ønsket å ha full kontroll over egen produksjonen for å levere trygge produkter av høy kvalitet. Ved flere anledninger har selskapet meldt at det vil bygge og drive egen produksjon i Kina, så nær de store, asiatiske markedene som mulig. Det nye anlegget i Jiaxing, en by med rundt fem millioner innbyggere og om lag 100 kilometer fra Shanghai, skal følgelig levere produkter til det voksende, asiatiske markedet. – Ved å plassere en fabrikk i regionen, kan vi også redusere virkningen på miljøet ettersom vi reduserer behovet for å transportere produkter fra Europa for å selge dem i Asia, sier Bali Padda, som er hovedansvarlig for virksomheten i Asia.

Det nye anlegget vil bli bygget og drevet med samme teknologi, automasjonsgrad og standarder som LEGOs fabrikker i Danmark, Ungarn, Tsjekkia og Mexico. Fabrikken skal kun betjene det asiatiske markedet og vil få en meget velvoksen sprøytestøpeavdeling, dekorasjonsavdeling og en enhet for pakking og logistikk.
Dette skal gi selskapet en base også for fremtidig vekst i Asia. LEGO-konsernets salg i Asia har for øvrig økt med mer enn 50 prosent i året den siste tiden.
– Basert på våre nåværende forventninger til fremtidig vekst, vil anlegget kunne produsere ca 70-80 prosent av alle LEGO-produkter som selges i Asia i 2017, sies det i en pressemelding.
Valg av Jiaxing henger bl.a. sammen med god tilgang på arbeidskraft, nærhet til Shanghai, der LEGO har sitt distribusjonssenter samt av miljøhensyn. Byen har blitt tildelt flere titler av regjeringen, inkludert "National Health City", "National Model City for Greening" og "National Garden City".
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.313