23948sdkhjf

28 årsverk skal bort hos Comrod

Grunnet anstrengt markedssituasjonen og underskudd de to siste årene har antenneprodusenten Comrod på Tau besluttet å redusere med 28 årsverk. Comrod Communication ASA, som produserer komposittantenner til militære og sivile formål og med hovedkontor på Tau i Rogaland, sliter med utfordrende markeder og redusert omsetning.
For norske Comrod betyr den svake økonomiske utviklingen de siste årene at det nå er innført et program for kostnadsreduksjoner. Som en følge av dette har styret bestemt å redusere bemanningen med 28 årsverk. Adm. direktør Ole Gunnar Fjelde forteller til avisen Strandbuen at han i allmøte på mandag 18. mars har informert om at bedriften må redusere sin arbeidsstokk på 104 personer med 28 årsverk.
– Vi har ikke gått ut med noen oppsigelser ennå, men vil i løpet av uka ha avklart hvem reduksjonen vil omfatte, sier Fjelde til avisen. Han forteller at reduksjonene vil skje ut fra avtalte kriterier.
– Dette er en tung dag for oss, sier Ole Gunnar Fjelde. Comrod har i en periode hatt 15 arbeidstakere inn og ut av permitteringer. I begynnelsen av februar ble permitteringsvarselet utvidet med ytterligere syv personer. I de siste kvartalsrapporter har selskapet gitt klart uttrykk for at de er berørt av svake statsfinanser i Europa og USA og derav sviktende ordres fra bl.a. militært hold. I fjor fikk Comrod Communication et underskudd på 28,5 millioner kroner av en omsetning på 218 millioner kroner. De to foregående årene var omsetningen henholdsvis 286 og 332 mill. kroner og driftsresultatet i 2011 var også da negativt; minus 24,6 mill kroner mot et overskudd på 41,6 mill. kroner i 2010.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063