23948sdkhjf

Dow vil selge PP-lisensieringen og virksomheten for additiver

The Dow Chemical Company meldte rett før påske at konsernet har satt i verk tiltak for å få fortgang i selskapets meget aggressive porteføljeforvaltning som skal gi mer enn én milliard USD i fortjeneste. Selskapet har pekt ut to enheter som nå vil bli aktivt markedsført for salg: Forretningsenheten Polypropylene Licensing and Catalysts og enheten Plastics Additives.
Tiltakene som er i verksatt er, i følge selskapet, de foreløpig siste i en serie steg for ytterligere å styrke Dows posisjon i raskt voksende sluttbrukermarkeder med høye marginer. Samtidig skal selskapet optimalisere verdien av eiendeler. Siden 2009 har Dow solgte virksomheter som ikke lenger er definert som kjerneområder for rundt åtte milliarder USD. I januar solgte selskapet stabilisatordelen som var en del av additivvirksomheten. Da ble det også inngått endelig avtale om å selge selskapets 50 prosent eierandel i Nippon Unicar Company Limited (en japansk joint venture i det som heter Dow Electrical and Telecommunications business).
Den som har fulgt Dow de siste 20 årene vil vite at enheten Polypropylene Licensing and Catalysts har representert en ledende teknologi for å produsere polypropylen, inkludert UNIPOL PP-prosessteknologi, CONSISTA D7000 Donor og SHAC-katalysator med avansert Donor-teknologi(ADT).
Når det gjelder den andre enheten som er lagt ut for salg; Plastics Additives, så er det en global leverandør av tilsetningsstoffer som brukes i et stort utvalg av applikasjoner; alt fra byggevarer og emballasje til forbrukerapparater og elektronikk, kontormaskiner og bildeler.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078