23948sdkhjf

Polyfemos gjenoppstår

Et drøyt halvår etter at Norsk Wavin la ned produksjonen ved Polyfemos i Alta og flyttet produksjonen til sitt produksjonsanlegg i Høland, har gründeren bak Polyfemos, Arnstein Johansen, registrert nytt selskap med tidligere navn. Og i følge Altaposten skal det nå bygges ny plastfabrikk på Aronnes i Alta.
Det var stor sorg i Alta da det ble kjent at tidligere Polyfemos skulle legges ned. Nå kan sorgen erstattes av glede for ny plastproduksjon og for et ukjent antall arbeidsplasser. Det nye selskapet Polyfemos AS ble stiftet 1. januar 2013 og er registrert med nytt organisasjonsnummer i Brønnøysund 12. januar i år. Selskapet er registrert på adresse i Halden. Gründeren Arnstein Johansen er for øvrig nå bosatt i Haldenområdet, men produksjonen skal ifølge Altaposten skje fra ny fabrikk i Alta. Lokale interesser bak fabrikklokalene Byggingen av nye Polyefemos er forventet å starte på forsommeren og med produksjonsstart kanskje allerede i månedsskiftet august/september i år. Det skal være nystiftede Peyma Eiendom AS som skal bygge fabrikken på Aronnes. Bak Peyma står eierne av Snekkerne AS, Yngve Mathisen og Per Espen Andersen. Yngve Mathisens far er Geir Mathisen, som i alle år var kjent som den store tusenkunstneren i Polyfemos. Han skal visstnok være i besittelse av rettigheten til et patent som er helt sentral for produksjon av de tidligere rørene som Polyfemos hadde suksess med. I følge Altaposten skal Geir Mathisen være inne på eiersiden i nye Polyfemos. Det er også flere av Altas forretningsmenn. Målet på sikt er at Polyfemos skal være lokalt eid. Tre produksjonslinjer? Grunnet påskeferie har det ikke lykkes Plastforum å komme i kontakt med verken Arnstein Johansen eller få noen kommentarer fra Norsk Wavin, som har hatt eierskapet i det gamle Polyfemos siden 2007. Det blir selvfølgelig derfor bare spekulasjoner omkring hvilke typer produkter som skal produseres i bedriften som nå gjenoppstår. Blir de tilsvarende de gamle produktene og i så fall i konkurranse med Norsk Wavin? I Brønnøysund-registeret står det om det nye selskapets formål: ”Produksjon og handel med plastprodukter og andre produkter som naturlig faller sammen med dette, herunder å delta i andre selskaper med lignende virksomhet, kjøp og salg av aksjer, eller på annen måte gjøre seg interessert i andre foretagender”. For igjen å sitere Altaposten, som skal ha fått et innblikk i tegningene, er det lagt inn tre produksjonslinjer for rør, for så vidt samme layout som i den tidligere Polyfemos-fabrikken.
Hemmeligholdt hastesak? Lokalavisen skriver også at saken har vært omgitt av total taushet fra de impliserte. Saken skal dessuten ha vært unntatt offentlighet hele veien mens den har vært hastebehandlet i Alta kommune. Ved en feil ble den kjent for omverdenen. Ingen i kommunen vil kommentere saken på nåværende tidspunkt. Så får vi i Plastforum også få lov å komme tilbake til nye Polyfemos når mer bekreftede opplysninger og kommentarer foreligger.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078