23948sdkhjf

Pla-Mek bygger ny fabrikk på Stranda

Pla-Mek AS satser på fremtiden og bygger ny fabrikk på Stranda. Bygget skal samle all produksjon under samme tak og er den største satsingen i bedriftens historie. Nybygget skal stå ferdig neste sommer.
I en melding forteller Pla-Meks ledelser at fabrikken blir på 3 500 m2. Den har en kostnad på 36 mill. kroner og bygges i regi av Stranda Eiendomsselskap.
Pla-Mek har i dag to fabrikker. Med økende omsetning de siste årene har bedriften vokst seg ut av sine lokaler. Nå blir alt samlet under ett tak i det som er bedriftens største løft noensinne. I tillegg til selve bygget investeres det i maskiner og utstyr for rundt 10 millioner kroner. – Vi har i dag produksjon på to lokaliteter og det er krevende både når det gjelder produksjon og logistikk. Når vi nå satser på ny fabrikk er det for å øke effektiviteten og inntjening, samt beholde og styrke vår konkurransekraft i markedet, sier daglig leder Thor Omenås. Han forteller også at satsingen er en del av en langsiktig strategi om å ha Norges beste og mest attraktive produksjon av teknisk avanserte og sprøytestøpte deler i mindre formater. – Dette målet skal vi nå i 2020, men vi legger grunnlaget allerede nå med ny og moderne fabrikk, sier Omenås.
Salgsleder og medeier Kai Roger Bjørdal gleder seg også til en ny fabrikk for fremtiden og peker på at helt siden starten i 1991 har Pla-Mek hatt tradisjon for å satse. Sist gang det ble bygget nytt var i 1997 og enda en fabrikk i 2001. – Nå skal vi bygge igjen. Det som er forskjellig denne gangen er at vi allerede nå har tatt høyde for fremtidige utvidelser og vekst, sier Kai Roger Bjørdal. Han opplyser at tomta allerede er planert og grunnarbeidene vil starte så snart som mulig. Bygget skal tas i bruk i juli 2014.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.23