23948sdkhjf

Gjennombrudd i det amerikanske markedet for Umoe Mandal

Det er glede og optimisme i komposittmiljøet i Mandal. Umoe Mandal AS er nemlig tildelt kontrakten fra Textron Marine & Land Systems (TM&LS) for levering av komposittkomponenter til US-Navys Ship-to-Shore Connector (SSC), som er neste generasjons luftpute-landgangsfartøy. Kontrakten er estimert til å ha en verdi på 180 mill. kroner.
Umoe Mandal er det siste tiåret mest kjent for bygging av mineryddere og MTB’er i avanserte komposittmaterialer for Sjøforsvaret. I disse dager er den kontrakten avsluttet, men erstattet av en vedlikeholdsavtale med Sjøforsvaret. Så kommer altså den nye US-kontrkaten med TM&LS. Nere Skomedal i Umoe Mandal kaller det et gjennombrudd i arbeidet for å komme inn i det store, amerikanske markedet.
TM&LS er ansvarlig for og leder av teamet som skal detaljdesigne og bygge det første test- og forsøksfartøyet, med opsjoner for ytterligere åtte fartøyer. Arbeidene med det første test- og forsøksfartøyet er planlagt ferdigstilt i løpet av februar 2017.

Fase 1 av Umoe Mandals arbeider har allerede pågått en tid, men i påvente av endelig avklaring omkring omfanget samt kontrakten. Partene har nå signert endelig kontrakt, og kontraktsverdien for Umoe Mandals del av kontrakten, inklusive opsjoner, kan bli 180 mill. kroner.
Umoe Mandal er litt tilbakeholdne med detaljopplysninger, men opplyser at de bl.a. skal produsere panelene rundt løfteviftene og propellhusene på det amerikanske luftpute-landgangsfartøyet. Gleden i Mandal er forståelig betydelig nå som kontrakten er undertegnet.
– Leveranser av høyytelseses komposittkomponenter til det internasjonale markedet er én av hjørnestenene i Umoe Mandals strategi. Det amerikanske markedet har topp prioritet for selskapet. En kontrakt av denne størrelse representerer et gjennombrudd for oss i dette markedet. Vi er stolte over at TM&LS har valgt Umoe Mandal til dette viktige prosjektet, sier CEO Anders Nybø i Umoe Mandal i en kommentar.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078