23948sdkhjf

Ny US-kontrakt til Hexagon Composites

Hexagon Lincoln har mottatt den hittil største TITAN-ordren fra Nord-Amerika. Verdien av kontrakten med Xpress Natural Gas er på rundt 11 mill. USD eller ca. 64 mill. kroner, med mulig dobling. For øvrig; 1. kvartal 2013 ble et godt kvartal for konsernet Hexagon Composites med økning og positive resultater i samtlige forretningsområder.
Nå vil det altså snart dukke opp flere TITAN-moduler på nordamerikanske veier. Og flere kan det bli skal vi tro kommunikasjonssjef Solveig Sæther i Hexagon Composites. Kontrakten som datterselskapet i USA har undertegnet kan nemlig bli doblet, til 128 mill. kroner.
Selskapet Xpress Natural Gas (XNG) holder til i Massachusetts og leverer naturgass til store forretningskunder i nordøst. Det gjelder kunder som for tiden ikke mottar gass gjennom rørledninger. XNG vil utvide sin eksisterende TITAN-flåte og levere CNG (komprimert naturgass) til kommersielle og kommunale kunder i nordøstlige USA og på østkysten av Canada.
TITAN-moduler kombinerer lav vekt med høy lagringskapasitet. Det reduserer kostnadene. Det var i 2012 at det amerikanske transportdepartementet tildelte Hexagon Lincoln en spesialtillatelse til å bruke TITAN-transportmoduler i USA. Samme år ga det kanadiske transportdepartementet en tilsvarende tillatelse til bruk av TITAN i Canada. Markedets interesse for naturgass som alternativ energikilde har de siste månedene økt raskt grunnet stor prisforskjell mellom naturgass og olje. Selv med det omfattende rørledningsnettverket i USA finnes det fortsatt mange kommersielle aktører utenfor nettverket som vil kunne oppnå betydelige innsparinger ved å dekke energibehovet ved å bytte til naturgass. I 2012 leverte Hexagon Lincoln mer enn 70 TITAN-transportmoduler over hele verden. Så langt i år har selskapet allerede fått kontrakter for levering av over 130 TITAN-moduler til Mexico, Asia, Sør-Amerika og USA.
Godt 1. kvartal meldes det også om for hele konsernet Hexagon Composites ASA. Selskapet oppnådde i første kvartal 2013 en omsetning på 347,0 mill. kroner (263,6 i 2012) og fikk et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 51,6 mill. kroner (34,9). Driftsresultat (EBIT) ble på 35,4 mill. kroner (17,0) og resultat før skatt ble på NOK 35,0 millioner (12,6). I Trygve Hegnars mediaimperium kaller man nå Hexagon Composites en ”skjult juvel på børsen”. På tide å tømme sparegrisen, folkens?
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062