23948sdkhjf

Hexagon Composites kjøper resterende andel i PPG-Devold

Hexagon Devold kjøper 50 prosent-andelen som PPG Industries har eid i joint venture selskapet PPG-Devold LLC i North Carolina, USA. Selskapet ble etablert i 2007 og har drevet lønnsomt i alle år.
PPG har hatt et ønske om å rendyrke sin profil som leverandør av glassfiber og derav tre ut av JV-selskapet med Hexagon Devold. Kjøpet av andelen skjer etter en såkalt earn-out modell hvor fremtidig driftsresultat (EBIT) deles likt mellom partene inntil 50 prosent av egenkapitalen per 31.12.2012 er betalt PPG. Earn-out perioden er begrenset til fem år.
Hexagon Devold vil fortsette å produsere komposittarmeringer ved fabrikken i USA og derfra forsyne det amerikanske markedet. – Oppkjøpet vil gjøre at selskapet nå fullstendig kan konsolideres inn i Hexagon Devold sine strategier og planer. Vi vil også i større grad kunne utnytte synergier og ressurser selskapene imellom og opptre som en enhet under selskapsnavnet Hexagon Devold, sier adm. direktør i selskapet, Kåre Dybvik. Ved fabrikken i USA vil adm. direktør for JV-selskapet, Herb Elder, fortsette som leder for det heleide selskapet. Selskapet endrer samtidig navn til Hexagon Devold USA.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063