23948sdkhjf

Bayer MaterialScience legger karbon-nanorørene på hylla

Prestisjeprosjektet med utvikling av karbon-nanorør, som Bayer MaterialScience iverksatte for noen år tilbake, skal nå videreføres hos samarbeidspartnere utenfor Bayer-konsernet. I en kommentar til beslutningen skriver Bayer MaterialScience at de ønsker sterkere satsing på prosjekter knyttet til selskapets kjernevirksomhet.
Noen detaljer gjenstår ennå, men det er definitivt at videre arbeid med karbon-nanorørene (Carbon Nano Tubes – CNT), skal avsluttes i konsernet. Nøyaktig hvordan forskningsresultater og kunnskap for produksjon og anvendelse av CNT skal brukes videre vil bli bestemt i løpet av kort tid.

Forskere fra Bayer MaterialScience har samarbeidet med eksterne partnere de siste årene for å løse komplekse problemstillinger knyttet til sikker produksjon av spesifikke karbon-nanorør. Metoder for å skalere opp produksjonen er også utviklet, inkludert nye generasjoner av katalysatorer og nye produkttyper.

Det er viktig kunnskap som er utviklet og som er gjort tilgjengelig for andre selskaper og forskningsinstitusjoner innenfor det som kalles the Innovation Alliance Carbon Nanotubes (Inno. CNT), der altså Bayer MaterialScience har hatt en viktig posisjon blant til sammen rundt 90 medlemmer.
Konsernsjef Patrick Thomas er fortsatt overbevist om at karbon-nanorør har et stort potensial, men at de bruksområdene, som fra et teknisk synspunkt har virket lovende, for tiden er svært fragmenterte eller har for liten tilknytning til selskapets kjerneprodukter og deres bruksområder, spesielt for massemarkedene.
Patrick Thomas ser videre liten sannsynlighet for noen omfattende kommersialisering i overskuelig fremtid, men mener likevel at ervervet kunnskap blir et viktig grunnlag for eventuell senere bruk av CNT, for eksempel i optimalisering av litiumione-batterier.

De 30 ansatte, som har jobbet med prosjektet, vil få tilbud om arbeid i andre prosjekter og avdelinger i Bayer MaterialScience.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064