23948sdkhjf

Hexagon med tunge investeringer i USA

Styret i Hexagon Composites har tatt en beslutning om nye investeringer i størrelsesorden 150 mill. kroner i US-datteren Hexagon Lincoln. En automatisert linje vil sørge for at produksjon av CNG-beholdere for tyngre kjøretøyer firedobles i forhold til kapasiteten i 2012.
Det pågår allerede en utvidelse av kapasiteten hos Hexagon Lincoln. Det betyr at man i 2. halvår i år vil ha doblet kapasiteten i forhold til 2012. Med de nye 150 millionene skal også denne kapasiteten dobles, med ferdigstillelse i 2014. Det er den voldsomme veksten i det nordamerikanske markedet for større, gassdrevne kjøretøyer som er foranledningen til Hexagons beslutninger. Det er de lave prisene på naturgass som følge av utviklingen i det nordamerikanske skifergassmarkedet som driver utviklingen.
Styret i Hexagon Composites ASA diskuterte situasjonen og fremtidsutsiktene i det nordamerikanske markedet på et møte 3. juni 2013. På bakgrunn av vekstmulighetene og Hexagon Lincolns markedsledende posisjon, har styret tatt en prinsippbeslutning om å investere i ytterligere kapasitetsøkning ved anlegget i Lincoln. Den planlagte produksjonslinjen forventes å gi en ny dobling av produksjonskapasiteten for CNG-beholdere til buss og lastebilmarkedet (varemerket Tuffshell) i forhold til andre halvår 2013. Dette tilsvarer en firedobling sammenlignet med kapasiteten i 2012. Den nye produksjonslinjen forventes altså å være operativ mot slutten av 2014.
Investeringene er beregnet å ligge i størrelsesorden 150 mill. kroner. Det vil gi Hexagon Lincoln en automatisert, kostnadseffektiv produksjonslinje rettet særlig inn mot produksjon av trykkbeholdere for større kjøretøyer. Styret i Hexagon Composites har også fattet vedtak om å legge ut et obligasjonslån for å finansiere investeringen, samt andre mulige investeringer knyttet til utviklingen innen høytrykksområdet. DNB Markets og Swedbank First Securities vil være tilretteleggere for obligasjonslånet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078