23948sdkhjf

Herkules kjøper Umoe Schat-Harding og Noreq

Så er det klart hvem som kjøper Umoe-Schat Harding: Herkules Private Equity har signert kontrakter om kjøp av Umoe Schat-Harding AS og Noreq AS. Sammen vil de to selskapene bli verdens ledende leverandør av maritimt livredningsutstyr.
Kontrakten ble signert mandag 10. juni og samtidig solgte eierne av Noreq AS sine aksjer til Herkules Private Equity Fund III, som blir hovedeier i det nye selskapet. Herkules er Norges største private equity-aktør. Noreqs eiere reinvesterer samtidig betydelige beløp i det nye, samlede selskapet. I en pressemelding opplyses det at transaksjonene forventes å være endelig gjennomført i første halvdel av juli. Herkules’ intensjon er å bygge videre på Schat-Hardings og Noreqs sterke markedsposisjoner i et nytt og felles selskap. For 2013 forventer selskapene en samlet omsetning på rundt NOK 1,2 milliarder kroner.
Det globale markedet for livredningsutstyr er i dag sterkt fragmentert. Herkules mener det er et tydelig behov for større og mer robuste aktører, noe det nye selskapet vil bidra til. Schat-Harding har lenge vært en ledende internasjonal aktør, har en unik posisjon i offshoremarkedet i Nordsjøen og har verdens største servicenettverk for livredningsutstyr. Noreq har på få år bygget seg opp til å være en betydelig aktør med en sterk internasjonal tilstedeværelse, spesielt med sin nye serie «lukkede» livbåtdaviter. Løsningen gjør at alle vitale komponenter i davitene ligger innvendig i konstruksjonen - trygt beskyttet mot krevende værforhold og slitasje. Begge selskaper har vært tidlig ute med produkter og løsninger som tilfredsstiller nye og skjerpede sikkerhetskrav i offshorenæringen.

Nye regler for offshore livbåter på norsk sokkel er under arbeid og forventes gjeldende fra 2015. Nye regler vil trolig bli en viktig vekstdriver for Schat-Harding som markedsleder. Samtidig mener Herkules at Schat-Harding og Noreq i fellesskap vil kunne ta en ledende posisjon internasjonalt både innen offshore, cruise og leveranser til handelsflåten. Schat-Hardings livbåttype FF 1200 er for øvrig verdens første som fullførte en fullskalatest etter de nye kravene for fritt-fall-livbåter på norsk kontinentalsokkel. – Med Herkules som ny kapitalsterk hovedeier vil vi kunne videreføre vår produktutvikling og vokse inn i nye markeder ut fra vår ledende posisjon i Nordsjøen, sier Geir Arne Veglo adm. dir. i Umoe Schat-Harding Equipment. Jens Ulltveit-Moe , konsernsjef og eier i Umoe Gruppen, påpeker i en kommentar at Umoe Schat-Harding hadde sitt beste år hittil i 2012 og at selskapet er godt posisjonert for videre vekst. Jens Ulltveit-Moe har for øvrig sittet som eier av Umoe Schat-Harding i 26 år. I følge finanspressen gjør han det svært godt ved salget. Han skal ha kjøpt selskapet for 20 mill. kroner og kommer ved salget ut med en milliardfortjeneste. I tillegg har det vært noen utbytter i ny og ne! Foreløpig vil selskapene videreføres under navnene Schat-Harding og Noreq. AI
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062