23948sdkhjf

Stor Borealis-investering i Porvoo

Borealis skal gjøre en betydelig oppgradering av sitt produksjonsanlegg i Porvoo, Finland. Det skal investeres 65 millioner euro, eller nærmere 540 millioner kroner, for oppgraderingen av Borstar PE2-anlegget. Dette kommer i tillegg til tidligere besluttet investering på 25 millioner euro i en ny oljevarmer i fenolanlegget samme sted.
Borealis har med sin egenutviklede Borstar-teknologi meget god teknologistyring på øremerkede produksjoner av polyolefiner (polyetylen (PE) og polypropylen (PP)). Med oppgradering med nyeste teknologi til tredje generasjon (3G) av Borstar-teknologien vil Porvoo-anlegget utnytte selskapets proprietære teknologi enda bedre, dvs. tilby kundene ytterligere forbedrede produktegenskaper, samt et bredere driftsvindu.
Porvoo-anlegget har vært i drift i over 40 år og har i dag seks produksjonsanlegg for PE- og PP-kvaliteter. Volumene tilbys til de nordiske markedene og har også en ideell beliggenhet for å betjene russiske og østeuropeiske markeder. Porvoo er for øvrig også stedet for ett av de tre Innovation Centres som selskapet har (de to andre ligger i Linz og i Stenungsund). I tråd med Borealis strategier for å drive verdiskaping gjennom innovasjon og utvikling, vil denne siste investeringen i Porvoo plassere stedet som et knutepunkt for katalysator- og prosessforskning, oppskalering og for kundedemonstrasjoner.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078