23948sdkhjf

Norsk Designråd blir europeisk spisskompetansesenter

Norsk Designråd belønnes for årelang satsing på inkluderende design. Den europeiske designorganisasjonen BEDA (Bureau of European Design Associations) har utnevnt Norsk Designråd til «European Centre of Competence for Design for All / Inclusive Design».
Norsk Designråd er den aller første organisasjonen som er plukket ut til å være BEDAs spisskompetansesenter innenfor inkluderende design. Betegnelsen gis for to år av gangen. – Dette er en veldig hyggelig anerkjennelse av arbeidet vi har gjort de siste syv årene sammen med norske myndigheter på et viktig område, sier administrerende direktør i Norsk Designråd Jan R. Stavik.
Det var Stavik som i sin tid som president i BEDA hadde ideen om å etablere ulike spisskompetansesentre blant medlemmene i den internasjonale organisasjonen av designsentre. Hensikten er å identifisere hvem som er god på hva, ved siden av å utvikle organisasjonens kompetanse ved å bygge hverandre opp og dele kunnskap. – Å bli utnevnt til European Centre of Competence byr også på nye oppgaver for Norsk Designråd og Nyskapingsprogrammet Innovasjon for alle. Det forteller Onny Eikhaug, som er programansvarlig for Norsk Designråds satsing på Design for alle og for nyskapingsprogrammet Innovasjon for alle.

– Vi forplikter oss nå til å dele kunnskap, resultater og metoder fra programmet med våre europeiske kolleger. Dette håper vi også er inspirerer myndighetene til å løfte Nyskapingsprogrammet og vår satsning på inkluderende design til nye høyder!, avslutter Onny Eikhaug.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094