23948sdkhjf

Ny betydelig ordre til Hexagon Lincoln

Hexagon Lincoln, det amerikanske datterselskapet til Hexagon Composites, har fått en ny ordre på lettvekts komposittanker av typen Tuffshell, 26 tommers drivstofftanker. Leveransene skal skje i 2013 og verdien er på over fem millioner USD (ca. 30 mill. kroner).
Den nye ordren føyer seg inn i flere store ordrer på den nye 26 tommers Tuffshell-serien av høytrykksbeholdere i kompositt. Serien på 26 tommer ble lansert i januar i år og er markedets største Type 4-drivstofftanker for naturgasskjøretøyer.
Lettvektsbeholderne består utelukkende av kompositt, og brukes som drivstofftanker for naturgassdrevne klasse 8-trailere. Klasse 8 omfatter kjøretøyer med en bruttovekt på 12 tonn eller mer. Ettersom disse trailerne har høyt drivstofforbruk og kjører lange strekninger med tung last, drar de god nytte av lave driftskostnader knyttet til naturgass. Det amerikanske markedet for tunge kjøretøyer som går på naturgass, er for øyeblikket i sterk og vedvarende vekst, og det forventes at denne trenden fortsetter etter hvert som stadig flere kraftige naturgassmotorer kommer på markedet.
President Barack Obama har nylig annonsert at USA skal bli en drivende kraft i verden for å få ned utslippet av karbondioksid. Det er grunn til å tro at bilparken i USA, både lastebiler, busser og personbiler, vil konvertere fra tanker for ordinært drivstofftanker til gass. Dette gir store muligheter for aktørene i komposittankmarkedet.
Tuffshell-beholderne har lav vekt og har samtidig bransjens største kapasitet. Det innebærer at trailerne kan kjøre lengre strekninger mellom hver tanking uten at det går ut over hverken lastekapasitet eller hjulakslinger.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.081