23948sdkhjf

Nye eiere i Lycro-konsernet

1. juli kom meldingen om at det nyetablerte selskapet Lycro Holding AS kjøper eierinteressene i Lycro AS og datterselskaper fra Jebo Industrier AS. Bak Lycro Holding står ISA Invest AS og MTS Holding AS.
I følge en pressemelding fra nyetablerte Lycro Holding er målsettingen med kjøpet å videreutvikle Lycros posisjon som en ledende leverandør innenfor nordisk sprøytestøpeindustri samt produksjon og salg av formverktøy for sprøytestøpekunder over hele Europa. Lycro er for øvrig en av verdens ledende produsenter av egenutviklede og patenterte rotasjonsveisemaskiner for sveising av muffer på plastrør i PE og PP.
Selgeren, Jebo Industrier AS , er et selskap i Jebo-gruppen, og har vært eier av Lycro AS de siste19 årene. Jebo-gruppen har i en årrekke investert betydelige midler i anlegg og maskiner samt kompetanse på mange områder som nå er under meget god utvikling.
ISA Invest AS er et investeringsselskap som eies av Ivar S. Alsaker. ISA Invest AS eide og drev tidligere spedisjonsselskapet CargoPartner AS som i 2008 ble solgt til finske CapMan. ISA Invest sitter i dag på en hel portefølje av investeringer, men Lycro vil være det eneste selskapet hvor ISA Invest aktivt går inn i ledelsen av.
MTS Holding AS er et investeringsselskap som eies av Morten Th. Sandaas, som siden oktober 2011 har vært finansdirektør i Jebo Industrier AS og ansvarlig for JEBOs eierskap i Lycro AS.
Styreleder i Lycro Holding AS, Ivar S. Alsaker, er veldig godt fornøyd med kjøpet av Lycro AS. – Vi har store ambisjoner med utviklingen av Lycro-konsernet som en ledende, norsk og nordisk leverandør av sprøytestøpte produkter. Lycro har gjennom 43 år i plaststøpebransjen opparbeidet en sterk og ledende posisjon i sitt markedssegment som vi nå skal videreføre, sier Alsaker.
Ivar S. Alsaker vil tre inn som arbeidende styreformann i konsernet. Morten Th. Sandaas i MTS Holding går inn som styremedlem i Lycro-konsernet, samt inntar posisjonen som administrerende direktør i Lycro-konsernet.
Daglig leder Arnt Terje Aksnes fortsetter som daglig leder for Lycro AS og vil inngå i konsernledelsen i gruppen. I forbindelse med overtagelsen uttaler Aksnes at det er spennende med nye og sterkt motiverte eiere med klar visjon om hvordan selskapet, der Jebo altså har investert betydelige midler, nå skal drives videre. – Jeg er glad for at det nye Lycro-konsernet vil videreføre satsingen på produksjon og markedsføring blant annet av rotasjonsveisemaskiner gjennom Lycro Stream. Sistenevnte blir en selvstendig enhet i konsernet, sier Aksnes.Transaksjonengjennomførtes med virkning fra 1. juli i år.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093