23948sdkhjf

Schütz med JV-samarbeid i Sverige

Schütz Nordic AS har undertegnet avtale med svenske All-emballage AB om etableringen av et joint venture (JV) for rekondisjonering av store, formblåste IBC’er. Avtalen styrker Schütz posisjon som største produsent og også som utøvende selskap for rekondisjonering av slike store emballasjer på 1000 liter.
Til nå har Schütz foretatt all rekondisjonering fra selskapets anlegg i Kongsvinger Med etableringen av et JV med svenske All-emballage blir Schütz og det nye fellesforetaket Nordens desidert største aktør på produksjon, innsamling og istandsetting av 1000 liters pallecontainere til industrien i hele Norden – et område som har stor vekst.
All-emballage AB i Hallinge, rett utenfor Stockholm, ble etablert allerede i 1940 og startet da med rekondisjonering av stålfat. I år 2000 overtok Jonas Esping selskapet og etablerte det som en spesialist for IBC overhaling. Siden da har Schütz’ nye, svenske JV-partner vokst til å bli ett av de største selskapene i dette segmentet i Norden.

Begge selskapene skal med umiddelbar virkning jobbe sammen for å overhale brukte IBC’er. JV-avtalen med det svenske selskapet gjør Schütz Nordic i stand til å møte den økende etterspørselen i markedet i Norden. Schütz utvider dessuten sin tjenesteportefølje. I tillegg til klassisk istandsetting og erstatning av de store, formblåste IBC’ene, kan selskapet nå også tilby vask og andre renholdsoppgaver.

JV-avtalen bidrar dessuten til at Schütz kan etablerer en bedre logistikk i Norden og bl.a. garantere raskere innsamling og istandsetting av brukte containere. Kortere transportveier vil i tillegg bidra til å redusere kostnadene og generere mindre CO2-utslipp.
Schütz er majoritetseier i det nye samarbeidet. Jonas Esping vil fortsette som daglig leder i All-emballage AB, mens Erik Platek fortsetter som adm. direktør i Schütz Nordic. Erik Platek går også inn i styret i det nye JV-selskapet.

Schütz Nordic AS i Kongsvinger er nå representert i København, Åbo, Haninge/Stockholm og har dessuten et produksjonsanlegg i Kellokoski i Finland.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.065