23948sdkhjf

Borealis kjøper seg opp i kunstgjødsel

Borealis melder at de med virkning fra 1. juli har kjøpt franske GPN SA fra TOTAL-gruppen. GPN SA er Frankrikes største produsent av nitrogengjødsel. Fra samme dato er Borealis enige med TOTAL om også å kjøpe en majoritetsandel på 56,86 prosent i Rosier SA.
Polyolefinprodusenten Borealis er allerede inne i kunstgjødselproduksjon i Sentral-Europa, samt i Frankrike, etter oppkjøpet av PEC-Rhin SA i 2012, i dag kjent som Borealis PEC-Rhin SAS.
Selskapet GPN er godt etablert i Frankrike, og har produksjonssteder i Grandpuits,
Grand-Quevilly og Gratecap samt kontor i Paris, med til sammen rundt 760 ansatte. Alle overføres nå til Borealis.

Med virkning fra samme dato , ble Borealis enige med TOTAL om å kjøpe en majoritetsandel på 56,86 prosent i Rosier SA. Rosier er en produsent av mineralgjødsel med to produksjonsanlegg, i Moustier i Belgia og Sas van Gent i Nederland. Selskapet markedsfører sine produkter i mer enn 80 land over hele verden. Rosier hadde i 2012 en omsetning på 278 millioner euro.

Borealis har som strategi å øke innsatsen innen kunstgjødsel da den regnes både som økonomisk bærekraftig og et attraktivt område for økt aktivitet.
Selskapet har allerede startet integreringen av GPNs og Rosiers nettsteder og øvrige aktiviteter inn i Borealis-konsernets folder.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.266