23948sdkhjf

Lindberg & Lund har kjøpt svenske ABIC

Lindberg & Lund har kjøpt aksjemajoriteten i ABIC Kemi AB i Norrköping, som ble etablert i 1978. Selskapet har levert sterke resultater i flere år, senest i 2012.
I en pressemelding står det at ABIC har et stort potensial for utvidet virksomhet i Sverige og at Lindberg & Lund gruppen har nødvendige ressurser som trengs for ABICs videre utvikling. Det planlegges allerede å rekruttere flere produktspesialister innenfor kjerneområdene.

ABIC Kemi AB ble etablert i 1978 med salgskontorer og distribusjonslager i Norrköping. Selskapet leverer kjemikalier, rekvisita og tekniske støtte til brede kundegrupper i Sverige, inkludert plast- og komposittindustri og bilprodusenter.
ABIC lagerfører epoksy- og polyuretanbaserte herdeplaster samt lim, silisium, karbon-, aramid- og glassfibervev, vakuumlaminerte produkter, slippmidler og tilbehør. Blant selskapene de representerer finner vi Huntsman, Hexcel, Wacker, Tygavac, Parabeam, Chemtrend, Tersus, Carr, Selcom og Portec.
Lindberg & Lund gruppen opererer etter dette i Norge med Lindberg & Lund AS og i Finland med Lindberg & Lund OY. Gruppen har flere produkter som er sammenfallende med ABICs og det nye selskapet passer godt inn i produktporteføljen. ABIC og Lindberg & Lund har forøvrig i en tid allerede hatt et visst samarbeid. – ABICs aktiviteter vil fortsette uforandret og med samme folk og fokus som før og med undertegnede som daglig leder. Jeg er overbevist om at vi med Lindberg & Lunds inntreden vil bli en sterkere og mer komplett leverandør til bl.a. svensk plast- og kjemisk industri, sier Nicklas Johnsson, som altså fortsetter som adm. direktør i ABIC Kemi AB.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.298