23948sdkhjf

BASF med store utbygginger i Kina

BASF skal i de kommende to årene gjøre store investeringer i Shanghai. Selskapet skal bygge et nytt anlegg for høyytelses polyamid (PA) med produksjonsstart i 2015. Også et nytt produksjonsanlegg for resiner for overflatebehandling skal stå klart i 2. halvdel av 2015 i Shanghai Chemical Industry Park.
BASF har ikke opplyst noe om investeringssummen for det nye anlegget for PA (Ultramid-produkter), utover at det får en årskapasitet på 100 000 tonn. For det nye anlegget for produksjon av overflateprodukter investeres rundt 90 millioner euro, ca. 708 millioner NOK. For de to anleggene til sammen er det grunn til å anta at investeringene ligger i størrelsesorden 2-3 milliarder kroner.
Begge investeringene er en del av BASFs strategi om å lokalisere konkurransedyktig produksjonen nær kundene i Asia Pacific-regionen. Selskapets mål er nemlig å vokse to prosentpoeng mer enn markedet i regionen, samtidig som miljøvern og bærekraft står sentralt.
Etterspørselen etter PA-produkter er voldsom, spesielt i Kina. Det gjelder både til konstruksjonsplaster, til fiber, monofilament og folie. Her vil altså BASF spille en aktiv leverandørrolle der selskapet også bygger ut tekniske tjenester for kundene. Fra før har BASF polymerisasjonsanlegg for sine Ultramid-kvaliteter i tyske Ludwigshafen, i Antwerpen i Belgia, i Freeport, USA, (Texas) og i São Paulo i Brasil.
Det nye coating-anlegget vil produsere høyytelses harpikser og produkter for elektrocoating (e-coat). Det skal bidra til å kunne levere nok til å forbedre BASFs logistikk og samtidig dekke den økende etterspørselen etter høykvalitets belegging i voksende næringer, særlig for bilindustrien i Asia Pacific-regionen og spesielt i Kina.
Det nye harpiks- og e-coat anlegget vil bli samlokalisert med en annen, ny linje som BASF bygde spesielt for bilbransjen og som ble innviet så sent som i begynnelsen av 2013. De to anleggene til sammen vil gi BASF rom for flere synergier og effektivitet.

Nyeste produksjonsteknologi skal tas i bruk, hvilket betyr at BASF vil produsere varemerket CathoGuard 800 i Shanghai. Det er et produkt for e-coating som inneholder mindre enn én prosent løsemidler. E-coat er et særs viktig beleggingslag i bilindustrien. Det beskytter bilens overflater, kanter og hulrom fra korrosjon, samt tjenestegjør som bunnlag for påføring av etterfølgende lakk.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.33