23948sdkhjf

VINK har fått NORSOK-sertifisering for PEEK-materialer

VINK Norway AS melder at varemerket Ketron 1000 PEEK, en kvalitet fra Quadrant Engineering Plastic Products, nå er NORSOK M-710 sertifisert.
Quadrant er blant de internasjonalt, ledende produsenter av høyytelses, konstruksjonsplaster. Ketron 1000 PEEK er NORSOK-godkjent både for sprøytestøpte og ekstruderte produkter som bolter, plater og emnerør.
I en pressemelding sier VINK at det er første gang en slik sertifisering oppnås av denne type produsenter og av en høyytelsesplast. Jarle Lind-Nilsen, KAM-ansvarlig for Oil & Gas i VINK, mener at godkjenningen endelig gir bransjen et sterkt polymermateriale til bruk i kritiske deler hvor fluorpolymerer (f.eks. PTFE) ikke strekker til. – Ketron PEEK 1000 har unike kombinasjoner av mekaniske egenskaper og kjemisk resistens. Konstruktører kan nå designe sikrere og mer varige løsninger også for ekstremt tøffe miljøer, sier Jarle Lind-Nilsen og forteller om tøffe tester i forbindelse med sertifiseringen. VINK mener at Ketron1000 PEEK vil kunne sette en ny industriell standard for ytelse i ekstreme omgivelser. NORSOK-sertifiseringen gjør at selskapet bedre kan møte behovene til kunder i olje- og gassindustrien og dermed bidra til fortsatt teknologisk innovasjon og økt kostnadseffektivitet i bransjen. VINK vil delta på ONS Norway i Stavanger i neste uke – og helt sikkert gjøre et nummer av NORSOK-godkjenningen. Her vil også en produktspesialist fra Quadrant være til stede. Generelt er PEEK-materialer høyt verdsatt av designere og konstruktører til bruk i applikasjoner til alt i fra fly til oljeboring. Materialet brukes i form av strukturelle deler, foringer, lagre, tetninger og støtteringer med videre. I olje- og gassindustrien brukes PEEK blant annet til down-hole komponenter, i ventiler, ”juletrær” og kontrollsystemer. Til info: NORSOK er en forkortelse for Norsk sokkels konkurranseposisjon og er et samarbeid mellom ulike aktører i petroleumsindustrien, organisasjoner og myndigheter. Hensikten med NORSOK-standardene er å redusere gjennomføringstid og kostnader for bygging og drift av petroleumsinstallasjoner på norsk sokkel.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062