23948sdkhjf

Hexagon Devolds fremtid vurderes

Hexagon Composites melder i dag at selskapet vurderer strategiske alternativer for datterselskapet Hexagon Devold. Etter mange dårlige perioder, og med utflytting av produksjonen fra Norge til Litauen, er nå underskudd snudd til overskudd for armeringsspesialisten. Og konsernet som helhet går godt.
I en pressemelding resonneres det over markedsutviklingen for komposittarmeringer og der det bl.a. uttrykkes at bransjen for slike armeringer står overfor strukturendringer og konsolideringer. Hexagon Devold ønsker å ta en ledende rolle i denne utviklingen. Det er derfor besluttet å vurdere strategiske alternativer for selskapet, herunder strategisk samarbeid, fusjon eller helt eller delvis avhendelse.
Hexagon Composites har de siste årene foretatt mange og vesentlige kostnadsreduserende tiltak for forretningsområdet Komposittarmeringer. I hovedsak er dette gjort ved nedleggelse av driften i Norge, oppbygging av lavkostkapasitet i Litauen og USA samt økt fokus på innkjøp. Disse tiltakene har forbedret selskapets konkurransekraft og gitt økte markedsandeler. Underskudd er dermed snudd til et positivt driftsresultat i første halvår 2013.
Resultatene i første halvår 2013 for hele konsernet Hexagon Composites ASA er for øvrig hyggelig lesing med stor omsetningsøkning og positive resultater for samtlige forretningsområder. Konsernet fikk en omsetning i første halvår på 713,8 mill. kroner (550,6 mill. kroner i 1. halvår 2012) og fikk et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 123,0 mill. kroner (66,2 mill. kr). Resultat før skatt endte på 88,0 mill. kroner (29,6). Det uttykkes optimisme for fortsettelsen av året.
Tilbake til Hexagon Devold : Nå jobber konsern- og bedriftsledelsen altså med å finne den beste industrielle løsningen for forretningsområdet, inkludert å etablere enda bedre stordriftsfordeler.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078