23948sdkhjf

Dow med storutvidelse av virksomheten i USA

Dow Chemical Company meldte i slutten av august at selskapet skal utvide og bygge nye anlegg for EPDM- og polyolefinprodukter ved sine anlegg i Texas og Louisiana, USA. Investeringene er oppgitt til noe over én milliard USD eller drøyt seks milliarder NOK.
Utvidelsen gjøres for å dekke økt etterspørsel i voksende sluttbrukermarkeder og kommer som planlagt etter en beslutning på vårparten i år. Byggingen av nye anlegg og utvidelse av noen eksisterende vil påbegynnes ganske snart og DOW antyder at alt skal stå ferdig i 2016.
I Freeport i Texas skal Dow utvide sine anlegg for merkevarene Affinity og Elite, som begge er høyverdige polyolefinmaterialer. Produktene brukes i produksjon av næringsmiddelemballasje, hygieneprodukter og i medisinske produkter. Begge materialgruppene er basert på Dows egen Insite-metallocenkatalysatorteknologi.
I Plaquemine, Louisiana , vil Dow utvide produksjonsanleggene for Nordel, en metallocen EPDM, og ved bruk av neste generasjons teknologi. EPDM-produktene brukes i en rekke markeder der produktene kan utsettes for store varme- og kjemiske påvirkninger over lang tid: husholdningsprodukter, i bilindustrien, elektroindustri, telekom med mer. I Plaquemine vil Dow også utvide anleggene for LDPE-produkter, merkevarer som Agility, som kan prosesseres meget raskt og som også har gode optiske egenskaper, egnet for bruk i stabil, gjennomsiktig og fleksibel matemballasje.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063